Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Just My Type”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Ondanks het feit dat Palaye Royale al een geruime tijd bezig is, staat de Canadese band op een belangrijk punt in hun carrière. Hun muziek vind steeds meer weerklank bij een groter publiek en dat vertaalt zich ook in de sound die ze maken. Een aantal weken geleden coverden ze voor de trailer van de nieuwe Joker: Folie à Deux film nog “Happy Together”, maar de band is nog net iets drukker bezig met de uitrol van een nieuw album. Dat verdelen ze alvast in verschillende ep’s en na de eerste twee exploten is het nu tijd voor een nieuwe ep met een nieuwe sound. De nieuwe single “Just My Type” zet dat nieuwe deel alvast niet de gewenste kracht bij.

In theorie is “Just My Type” in geen geval een slecht nummer, maar toch hebben we het gevoel dat Palaye Royale niet het maximale uit de drie minuten durende track geperst krijgen. Hun sound blijft deze keer een beetje op de vlakte en voelt met momenten nogal goedkoop aan. Het refrein is nochtans redelijk groots opgetrokken, al missen we hier wat scherpe kantjes en komen de gitaren niet genoeg naar voor. “Just My Type” voelt over de grote lijn nogal rommelig en net iets te voorspelbaar. Jammer, want Palaye Royale heeft hun succes nochtans te danken vurige rocknummers met persona en authenticiteit.

Op zaterdag 6 juli staat Palaye Royale op The Slope van Rock Werchter.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "umakemenotwannadie"

Het lijkt wel nooit te stoppen voor de Amerikaanse rockband Palaye Royale. In december van vorig jaar brachten de drie broers nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "Dead To Me"

Terwijl de meeste bands en artiesten het jaar figuurlijk reeds hebben afgesloten, heeft Palaye Royale nog een laatste grote cadeau voor hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.