Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN – “close to you”

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde heel wat fans via TikTok, waar hits zoals “Anatomy” viraal gingen. Binnenkort brengt de negentienjarige haar derde album uit. biting my tongue verwijst naar toen ze als kind constant zweeg en niet voor zichzelf durfde opkomen, iets waar ze nu wel genoeg zelfvertrouwen voor heeft. Het zal dus een krachtig en vooral persoonlijke plaat worden, iets dat “close to you” alvast bewijst.

Voor haar nieuwste single schakelde kenzie de hulp in van ASTN, een zanger die ook al viraal ging op TikTok met “Happier Than Ever”. De twee hebben dus een gelijkaardige stijl en klinken bijgevolg goed samen op “close to you”. kenzie opent met een sobere instrumentatie; gewoon haar stem, geneurie en een simpele piano. Het bouwt op naar meer, al lijkt het aanvankelijk richting een standaard popsong met een catchy deuntje uit te gaan. Wanneer ASTN invalt, verandert het sobere naar een iets zwoeler ritme dat we wel van hem gewoon zijn. Het is pas wanneer de twee artiesten samen zingen, net over de helft, dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. ASTN en kenzie vullen elkaar perfect aan; hij met een zachtere stem, zij met ruwere uithalen. “close to you” heeft wat moeite om ons van het begin mee te nemen, maar overtuigt uiteindelijk wel door die minimale instrumentatie waardoor de focus op hun aangename meerstemmigheid ligt. Een mooi voorproefje van de aankomende plaat van kenzie.

biting my tongue verschijnt op 26 juli.

kenzie: Facebook / Instagram / X (Twitter) / TikTok
ASTN: Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Gracie Abrams - The Secret of Us (★★★★½): Alle verwachtingen ingelost

Als de naam Gracie Abrams nog geen belletje doet rinkelen, dan zou daar heel snel verandering in kunnen komen. De Amerikaanse is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - "Close To You"

Fans van het eerste uur vreesden al geruime tijd dat Gracie Abrams – jawel, dochter van J.J. Abrams die vooral in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.