Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms – “What Can I Say After I’m Sorry?”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Britten van Blossoms gaan ‘back to black’. Het groepje uit Stockport, een kleine voorstad van Manchester, deed het de laatste jaren iets rustiger aan. Na een fulminante lancering in 2015 en 2016 leek het erop dat het vijftal een glansrijke carrière tegemoet zou gaan. Met hun gelijknamige debuutplaat Blossoms was de band even alomtegenwoordig. Met hun daarop volgende platen sloeg de band telkens weer een nieuwe stijl in, maar konden ze het succes van dat debuut echter nooit meer evenaren. Hun laatste worp Ribbon Around The Bomb bleef in onze contreien redelijk onder de radar, maar dat tij wil het vijftal nu keren met een stijlbreuk. Muzikaal blijft “What Can I Say After I’m Sorry?” op hetzelfde water schipperen als hun voorgaande nummers, al doen ze dat wel met een iets blitsere boot.

Blossoms is helemaal in de ban van de seventies esthetiek en laat die invloeden op zowat alle vlakken doorschemeren op “What Can I Say After I’m Sorry?”. De ondertoon is funky en vrolijk, terwijl zanger Tom Ogden met zijn warme stem het nummer definitief van de vlakte haalt. In zijn geheel zit “What Can I Say After I’m Sorry?” gewoon zeer goed in elkaar, zowel qua verhaal als op vlak van muziek. Vooral het refrein is er eentje van de catchy makelij die met gemak kan wedijveren met hun populairste singles “Charlemagne” en “Your Girlfriend”. Ook al verkent Blossoms op “What Can I Say After I’m Sorry?” nieuw terrein, voelt deze single als een terugkeer naar oude sterkte. Benieuwd of ze deze lijn gaan kunnen aanhouden met hun volgende album.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Blossoms @ Botanique (Orangerie): Routineuze Britpop

Voor sommige Britse bands wil het maar niet lukken om voet aan wal te krijgen op het Europese vasteland. Zo ook bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blossoms - "Care For"

Stockport is een klein stadje in de buurt van Manchester waar niet al te veel te beleven valt, op Blossoms na! De…
AlbumsRecensies

Blossoms - Foolish Loving Spaces (★★★½): Laat die festivalzomer maar komen

Wanneer je over het kanaal het stadje Stockport binnenrijdt, passeer je een bord met daarop ‘Hometown of Blossoms’. Terecht, aangezien het vijftal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.