Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Formal Sppeedwear – “A Dismount”

© Jacob Swetmore

Formal Sppeedwear, met dubbele ‘p’ inderdaad, is de band uit Stoke-On-Trent van Beck Clewlow, Charlie Ball en Connor Wells. De eerste single “Bunto” werd een dikke maand geleden aan het publiek voorgesteld en nu komt daar “A Dismount” bij. De vorige single was al een knappe combinatie van postpunk en synthpop, deze tweede doet daar nog een schepje bovenop.

“A Dismount” klinkt alsof de single zou kunnen opgenomen zijn in de zwarte, late jaren zeventig wanneer new wave de kop begon op te steken. De song begint met enkele droge drumslagen waarop direct een heel coole synthmelodie volgt. De bas speelt de noten heel traag, waardoor er meteen een skelet wordt gevormd waarrond de band kan verder bouwen. Clewlow klinkt op de nieuwe song nog steeds als een jonge, losgeslagen David Byrne. Met de ogen dicht horen we de invloeden van de eerste platen van bands zoals The B’52s en Tubeway Army. Formal Sppeedwear weet een gave combinatie uit te werken tussen een ontregelend, maar tegelijk melodieus geluid. Het trio beheerst dan ook perfect de instrumenten en vooral de synths die door alle bandleden bespeeld worden. Echt een goede song!

Op 3 mei wordt de ep Formal Sppeedwear uitgebracht.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Formal Sppeedwear - "Bunto"

Formal Sppeedwear is een band uit Stoke-On-Trent, en jawel, de groepsnaam is wel degelijk correct geschreven. Beck Clewlow richtte de band op,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.