Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Formal Sppeedwear – “Bunto”

© Jacob Swetmore

Formal Sppeedwear is een band uit Stoke-On-Trent, en jawel, de groepsnaam is wel degelijk correct geschreven. Beck Clewlow richtte de band op, maar omdat alleen maar alleen is, heeft hij Charlie Ball en Connor Wells gevraagd om hem te vervoegen in de repetitieruimte, de studio en de zalen. In Stoke zijn er drie mogelijkheden: in de keramieksector werken, Robbie Williams zijn of een band oprichten. Een band beginnen lijkt ons dus een heel goede keuze!

“Bunto” is de nieuwe single die de band ons laat horen na de ep’s Dynamite en Push. We zijn best wel benieuwd en vroegen ons af wat ‘Bunto’ eigenlijk betekent. Klaar? ‘Bunto’ is een trut in Spaanstalig Zuid-Amerika. In Japan betekent het ‘oversteken met een bootje’. Een ‘bunto’ kan een héél dichte vriend zijn. Een ‘bunto’ kan iets klein maar heel stevig zijn, zoals een baseball bijvoorbeeld. En in de Chaldeaanse numerologie is ‘bunto’ het cijfer 6. Alstublieft! “Bunto” is voor ons vooral de song die Formal Sppeedwear heeft uitgebracht. Het nummer lijkt te beginnen met digitaal gelach op de achtergrond tot de drums invallen. De drums klinken ontzettend droog, en let vooral op de drumstokjes die op elkaar worden geslagen, meesterlijk. Er volgt een baslijn die niet zou misstaan in Studio 54 van Steve Rubell. De gitaar kronkelt de hele tijd als een kleine slang rond deze ritmesectie. Na twee minuten verandert het ritme volledig en wordt het discogeluid gewisseld voor een rockgeluid. Het klinkt ontzettend als Talking Heads, en de band doet dat echt goed. De arrangementen zitten feilloos in elkaar geknutseld en “Bunto” wordt gespeeld door een trio dat zijn instrumenten van a tot z de baas is. Echt een coole song!

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.