Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Atlantic – “Get Out”

© Stevie Kyle

Schotland is niet alleen het land van doedelzakken en kilts, maar ook de thuisbasis van Twin Atlantic. De vierkoppige groep kwam voor het eerst samen in 2007. Het kon niet snel genoeg gaan; amper een jaar later brachten ze al hun eerste ep A Guidance From Colour uit. Kort daarop volgde debuutalbum Vivarium. In een korte tijd trok het viertal al de aandacht van onder andere The Smashing Pumpkins en Biffy Clyro en kreeg het de kans om voor beide bands een aantal shows te mogen openen. Nog voor de komst van Free in 2011, namen ook Blink-182 en Limp Bizkit de Schotten mee op zwier. Dat succes breidde zich verder en verder uit, dat Twin Atlantic er met derde album Great Divide in slaagde het meest begeerde plekje – nummer één, dus – op de Scottish Album Chart te veroveren. Ook in de rest van het Verenigd Koninkrijk deed deze plaat het ontzettend goed. Zonder de hele discografie op te noemen, staat de teller vanaf 9 augustus met de release van Meltdown op zes albums. Van die langspeler lost de band nu een vierde single, “Get Out”.

Dat Twin Atlantic tussen 2010 en 2015 zo goed scoorde, verrast eigenlijk niet. “Get Out” heeft namelijk nogal een poppunk/emogehalte. Omstreden genres, maar wellicht kunnen fans van onder meer Fall Out Boy en All Time Low, die rond diezelfde tijd hoge pieken haalden, er genot voor opbrengen. Uniek klinkt het daarmee niet, maar aanstekelijk is het absoluut. Zoals te verwachten was, horen we een assortiment aan gierende gitaarslagen en aansluitend een ritmische drumbeat. McTrusty’s stemgeluid is het precieze puzzelstukje dat het geheel compleet maakt. De toegankelijke tekst maakt er een meezingertje van formaat van. Als we één woord uit een encyclopedie aan de song moeten toekennen, dan kiezen we simpelweg voor ‘fun’.

Meltdown is te beluisteren vanaf 9 augustus.

Facebook / Instagram / X / Website

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pretty Sick - "Streetwise" (feat. xmal)

Muzikant/model Sabrina Fuentes ziet eruit als een grungy prinsesje zoals Courtney Love in de jaren negentig, maar dan voor de internetgeneratie die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.