Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shannon & The Clams – “Big Wheel”

© Jim Herrington

Shannon & The Clams heeft de voorbije vijftien jaar al zes langspeelplaten uitgebracht en nu werkt de band aan de release van The Moon Is In The Wrong Place die gepland staat op 10 mei. Er werden reeds drie singles vooruitgeschoven en nu komt daar “Big Wheel” bij. De hele plaat heeft Dan Auerbach van The Black Keys aan de knoppen gezeten en dat is duidelijk te horen. De vorige singles klonken al heel bluesy en de nieuwe single blijft op hetzelfde pad wandelen.

Zangeres en bassiste Shannon Shaw verloor haar verloofde Joe Haener in een auto-ongeluk enkele weken voor het koppel elkaar het ja-woord zou geven. Uiteraard neemt de band die dramatische gebeurtenis mee naar de studio. Ondanks die traumatische ervaring klinkt “Big Wheel” muzikaal opvallend vrolijk. The Clams klinkt als een kruising tussen Blondie, Jefferson Airplane en de onvermijdelijke The Black Keys. “Big Wheel” is een nummer waar de luisteraar wel even moet aan wennen. Er zijn verschillende ritmewissels maar die draaien allemaal heel goed uit. Dit is zeker geen lied dat gewoon in twee of vier maten werd geschreven, maar verschillende maten aan elkaar knutselt. Auerbach kent dan als producer ook nog eens de kneepjes van het vak om de single heel jaren zestig te laten klinken. Vooral het orgelgeluid speelt hierin een uiterst grote rol. Shaw zingt zoals Debbie Harry dat vroeger deed, en de rest van de sound is gewoon heel psychedelisch. Shannon & The Clams levert echt een heel originele, inventieve song af. We zijn oprecht benieuwd naar de rest van het album.

The Moon Is In The Wrong Place zal in zijn geheel kunnen beluisterd worden vanaf 10 mei.

Facebook / Instagram / (X) Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single Gazebos

Gazebos is de nieuwste band die tekent op het befaamde Hardly Art Recordlabel. De groep uit Seattle maakt dan ook het typische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.