Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buffalo Tom – “Autumn Letter”

© CPU – Jan Van Hecke

Buffalo Tom bestaat ondertussen bijna veertig jaar. In het begin van de jaren negentig maakte de band rond Bill Janovitz veel furore met grote hits zoals “Tailights Fade“, “Sodajerk“, “I’m Allowed” en “Summer“. De band speelde op alle grote festivals en had een groot leger fans over de hele wereld. Het was de tijd dat festivals één podium hadden en waar je je als toeschouwer de hele dag op dezelfde plaats neerlegde om te genieten van de groepen op de affiche. Het gebeurde een keer dat er een zogeheten groot en klein podium werd opgebouwd, en dan slofte je gewoon als een kudde muziekliefhebbers van de ene naar de andere kant van de heilige weide. De organisator gaf je daarvoor een kwartier. Ideale tijden!

Waar Buffalo Tom ons niet wist te overtuigen met de twee vorige singles, “Helmet” en “New Girl Singing“, is dat met “Autumn Letter” helemaal anders. Het typische geluid van de jaren negentig wordt teruggevonden door Janovitz en zijn eeuwige trawanten Chris Colbourn en Tom Maginnis. Drie muzikanten betekenen gewoon gitaar, basgitaar, drums en zang. En Buffalo Tom maakt met deze obligate instrumenten een song voor de eeuwige jachtvelden. Een heel Amerikaans countrystuk op de gitaar, een simpele baslijn en een basisritme op de drums. En Bill Janovitz heeft zijn oude stemgeluid terug. Het is een beetje teruggaan in de tijd, naar de tijd dat er op festivals nog mocht gezeuld worden met een veel te zware frigobox vol water en het goedkoopste flauw, flets bier. Het nieuwe nummer zou zeker meegezongen worden, met dat blikje voos bier in de hand en de tekst brallend met de rest van de volgelingen van Buffalo Tom. Nogmaals, ideale tijden!

Op 31 mei wordt Jump Rope aan het grote publiek voorgesteld. Op 3 oktober speelt de band in De Roma. Op 5 oktober op Come As You Are in Eindhoven.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Buffalo Tom - Jump Rope (★★★): Reisje met de teletijdmachine

Telkens als we het tiende album van de alternatieve rockformatie Buffalo Tom door onze speakers loodsen, wanen we ons in een Jommekestrip….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buffalo Tom - "Helmet"

Buffalo Tom wordt gestaag opgebouwd sinds 1986 door Bill Janovitz, Chris Colbourn en Tom Maginnis. Het pleit volledig voor deze band uit…
LiveRecensies

Cactusfestival 2018: Festivaldag 1

Eén van de gezelligste festivals die ons land rijk is, ligt toch wel in het prachtig Minnewaterpark te Brugge. Cactusfestival weet elk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.