Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – “Burn Me Down”

© CPU – Willem Devriendt

Zonder Black Box Revelation zou de Belgische rockscène niet dezelfde zijn. Dat mochten we ondervinden toen de Brusselaars een radiostilte inlasten die vijf lentes duurde. Zo’n jaar geleden maakte het duo zijn langverwachte terugkeer met Poetic Rivals met daarop “Wrecking Bedposts”, dat eigenlijk nog steeds vers in het geheugen zit. Hoe kan het ook anders; het nummer werd op vele radiostations grijsgedraaid. Jan Paternoster en Dries Van Dijck zouden met hun nieuwe single “Burn Me Down” weleens datzelfde effect teweeg kunnen brengen.

Zoals we dat van Black Box Revelation gewend zijn, kunnen we opnieuw rekenen op een kwalitatieve compositie. Het nummer wordt ingeluid door een riff waarvan we meteen al weten dat deze weer voor een oorwurmpje zal zorgen. Toch is het de laatste minuut die het meest indruk maakt. Een korte pauze legt het geheel even stil om langzaam een escalatie aan te kondigen. Die mondt uit in wat we niet anders dan pure rock-’n-roll kunnen noemen, waarvoor het duo hoorbaar inspiratie haalde bij de iconische sounds van de jaren zeventig. Zonder naar superlatieven te moeten graven, kunnen we over Paternosters stem alleen maar stellen dat die na bijna twintig jaar nog altijd even scherp en zuiver klinkt. Veel meer dan dat hoeven we er niet meer aan kwijt; “Burn Me Down” is het zoveelste bewijs dat een doordachte rocksong schrijven voor Black Box Revelation al lang geen beginnersoefening meer is.

Wie zich binnenkort naar een van de volgende festivals begeeft, krijgt misschien wel de kans om “Burn Me Down” live te horen. Op de eerste zondag van mei staat het duo op Duck Fest in Oudenburg. Daarna houden de twee even halt in Nederland. Op 9 mei spelen Paternoster en Van Dijck op Urpop, op 11 mei trekken ze naar het Kempische Eersel voor het PLAY Festival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…
InstagramLiveRecensies

Black Box Revelation @ De Roma: Leve de riff!

In het huis van de Belgische muziek behoort Black Box Revelation intussen al enkele jaren tot het vaste meubilair. Jan Paternoster en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints - "Alarm" (feat. Jan Paternoster)

Van een featuring meer of minder is de Antwerpse rapper Glints niet vies. Op zijn recentste lp THE DARK! prijken namen als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.