FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

XRDS festival lost volledige line-up!

© Simon Leloup

België maakt zich vol enthousiasme klaar voor de festivalzomer. Het ene festival na het andere maakt zijn line-up bekend, en zo kondigt vandaag ook XRDS (Crossroads) die van haar aan. Verspreid over het hele weekend zullen maar liefst 47 artiesten aanwezig zijn. In het opstellen van het programma hechte XRDS opnieuw grote waarde aan het garanderen van diversiteit. Techno- en houseliefhebbers zullen naar hartenlust los kunnen gaan op de tunes van SPFDJ, Blawan en Assailants, met aanvullend de back-to-back sets van Mama Snake en DJ Spit alsook Nene H en BASHKKA. Bovendien wordt inclusiviteit hoog in het vaandel gedragen, zo bewijst XRDS met het uitnodigen van Sara Dziri, Cormac en Timmerman. Het festival doet daar nog een schepje bovenop met niet te missen acts zoals Ben Klock en MARRØN, Héctor Oaks en als klap op de vuurpijl het debuut van Marie Montexier en Ogazón met hun collaboratieve project.

Daar hoeft het feest nog niet op te houden, vindt organisator Fuse. Op beide dagen kunnen festivalgangers terecht op afterparties in de technoclub om nog even na te genieten. Als we daarbij zeggen ‘tot in de vroege uurtjes’ overdrijven we niet: Fuse houdt zijn deuren open tot zeven uur ’s ochtends. De club haalt er ook nog een aantal van haar vaste residenten bij. Zo zullen onder andere Altinbas, Phara samen met Fadi Mohem en Hadone van de partij zijn.

Net als vorig jaar spreidt het elektronische festival zich opnieuw uit over het Vijverspark. Deze unieke locatie, die zich weliswaar onder het Anderlechtse viaduct en Brusselse bruggen bevindt, waarborgt de intimiteit van het festival. Voor deze derde editie besteedt de organisatie meer aandacht aan het optimaliseren van de volledige ervaring. De Outskirts stage vestigt zich op een nieuwe plaats en het Viaduct-podium krijgt een heuse upgrade.

XRDS gaat door op 17 en 18 augustus. Tickets scoren kan nog, maar ze vliegen razendsnel de deur uit. Voor wie het festival niet wil missen, is zich naar de website spoeden dus de boodschap.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde:

Zaterdag 17 augustus: Altinbas, Assailants (Ben Sims & Truncate), Ben Klock b2b MARRØN, Blawan, Border One b2b Marie-Julie, Cormac, Dax J b2b Chlär, DC Salas, Freddy K, Helena Lauwaert, Jessen, John Talabot b2b JASSS, Marie Montexier b2b Ogazón, Merve, Nene H b2b BASHKKA, Phanom, Philippa Pacho, Sara Dziri, Timmerman

Zondag 18 augustus: ASEC, Askkin, Clara D, Courtesy b2b Sally C, DC Salas, D. Tifanny, Héctor Oaks, Julea, Mama Snake b2b DJ Spit, Mickey & Bim Jecker, Phara b2b Fadi Mohem, Rene Wise, S-Candalo, Sandwell District, SPFDJ, Spray

Afterparties: A. Brehme, Beste Hira, Byron Yeates b2b Danielle, Cleveland, Fais Le Beau, Hadone, Rebecca Delle Piane, Simon Halsberghe, Sonhan b2b Souleimain, Sunju Hargun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.