Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Silke Veld – “Praat”

Als singer-songwriter laat de Nederlandse Silke Veld diep in haar kaarten kijken. Nadat ze vorig jaar een van de geselecteerde acts voor het rondreizend festival Popronde was en daardoor tientallen shows kon spelen in eigen land, ging de bal aan het rollen. Op sociale media neemt ze haar fans mee in het schrijfproces en haar dagelijkse realiteit, wat de eerlijke Nederpopliedjes nog een authentieker karakter geeft. In de voetsporen van MEAU zoekt ze dan ook haar eigen pad en met “Praat” lijkt ze alvast een volgende stap te zetten in de richting van een volgende ep.

Op haar nieuwste single kaart Silke Veld de realiteit van disconnectie aan op poëtische, doch toegankelijke wijze. Over een zacht gitaarspel gaat de Nederlandse op zoek naar antwoorden, ofwel waarom het de norm geworden is om altijd maar te zwijgen. In het refrein komt alles mooi samen en ontplooit de song zich tot een melodieus, kamervullend geluid. ‘Laat het dan maar overstromen / Laat het allemaal maar komen / Laat de drank ons maar verzuipen tot we niet meer kunnen kruipen maar / Praat’, klinkt het en daarmee is de boodschap niet mis te verstaan: Veld wil betere communicatie. Zonder grote verrassingen te herbergen, toont Veld aan dat ze moeiteloos de schoenen kan vullen van de artiesten waarmee ze met de regelmaat van de klok vergeleken wordt. De kortsluiting aan het eind van de song zorgt voor een ietwat desoriënterend effect en zet daarmee de song nog wat kracht bij. Eentje om in de gaten te houden dus, die Silke Veld.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.