Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chance Peña – “The Mountain Is You”

© Shervin Lainez

Bijna veertien jaar geleden was er ineens een opleving van de folkmuziek. Bands als Mumford And Sons, Bon Iver, Fleet Foxes en The Lumineers kwamen uit het niets en scoorden grote hits voor een aantal jaren. Daarna doofde het vuurtje en verdween het langzaam uit de hitlijsten. Maar daar kwam afgelopen jaar verandering in. Noah Kahan zorgde voor een aardverschuiving in het genre en opende de deuren voor veel jonge talenten. Een van deze talenten is de Texaanse Chance Peña. Al op jonge leeftijd begon hij met het schrijven van gevoelige indiefolk met moderne invloeden. Begin 2019 kwam hij met “Up, Up & Away” in de spotlight te staan dankzij de dramaserie Five Feet Apart. Die gebruikte het nummer in een van de scènes in de serie en dat betekende de doorbraak voor Chance Peña. Daarna bleef de Texaan doorschrijven en zich te ontwikkelen tot de singer-songwriter die hij nu is. Want de singles en ep’s die hij daarna uitbracht, werden steeds beter en de streams op zijn muziek groeiden aanzienlijk. Zeker de nummers “In My Room” en “i am not who i was” leverden miljoenen streams op.

Vandaag kwam daar zijn nieuwste wapenfeit bij: “The Mountain Is You”. Na maanden te hebben geteased op Tiktok was daar eindelijk waar de fans om vroegen, want tijdens zijn tour door Europa afgelopen maanden speelde hij dit nummer al. Het begint rustig met alleen zijn gitaar en synthesizers. Wanneer de kalme stem van Peña erbij valt, krijgt het gelijk iets meer body. Het knappe aan zijn muziek is dat er altijd een typisch refrein in zit, wat makkelijk mee te zingen is. Na het eerste refrein gaan de trossen los en komt er meer tempo in. Toch blijft het nummer binnen de lijntjes en kleurt hij er niet echt buiten zoals hij dat wel eerder in het verleden deed. 

Ondanks dat het voor de fans een favoriet is, weet “The Mountain Is You” niet geheel te overtuigen. Het is vooral erg braafjes. Of dit erg is? Zeker niet want het blijft een fijn liedje dat lente makkelijk in de koffietentjes mee kan draaien op de achtergrond. 

Facebook / Instagram / Website / TikTok

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

89 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.