Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parsnip – “The Babble”

© Jamie Wdziekonski

De vier Australische dames van Parsnip zijn veel te laat op de wereld gezet. Laat hen geboren worden in 1948, twintig jaar worden in het heilige revolutiejaar 1968, en er had een wereldberoemde band ontstaan. Bewijs hiervan werd al geëtaleerd op de twee vorige singles “The Light” en “Turn To Love“. Vergelijkingen met grootheden uit de gouden jaren zestig zijn niet zomaar komen aanwaaien, want Parsnip lijkt een band uit die glorieuze muziektijd.

Nieuwe single “The Babble” klinkt heel erg als “Dead End Street” van The Kinks. We krijgen zelfs het idee dat de dames het orgel hebben mogen lenen van de gebroeders Davies om hun song, samen met het mooie gitaarstuk, in te leiden. Daarop volgt een meezinger die wordt begeleid door gefluit op de achtergrond. Het nieuwe nummer heeft een heel zomerse vibe, die ook kan teruggevonden worden in de bekendste muziek van The Turtles en The Zombies. Het is echt een song geworden waar een luisteraar instant vrolijk en monter van wordt. Parsnip zou echter Parsnip niet zijn als ze haar publiek niet even op het verkeerde been zou zetten. De nieuwe worp eindigt met het geluid van een atoombom die in de verte ontploft, maar voldoende dichtbij knalt om doem te laten aanwaaien. De band laat hierop nog een Spaanse gitaar horen die de luisteraar uitgeleide doet en een geluid dat lijkt op een flatline die de dood aankondigt. Van poppy deuntje naar angstaanjagend geluid in nog geen drie minuten: Parsnip heeft een speciaal lied uitgebracht!

Meer van dat vanaf op 26 april, wanneer langspeler Behold uitkomt.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Left of the Dial vult verder aan met o.a. IAN SWEET, Parsnip en Cloud Cafe!

Wat kijken we er alweer naar uit om in de gure herfstlucht door de natte straten van Rotterdam te hosselen om nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parsnip - "Turn To Love"

De vier Australische dames van Parsnip brachten in 2019 hun debuutalbum When The Tree Bears Fruit uit. Die langspeler staat tjokvol muziek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parsnip - "The Light"

Parsnip is een vierkoppige band uit Melbourne. Deze vier Australische dames zijn Stella Rennex aan de gitaar en de zang, Rebecca Liston…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.