Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parsnip – “Turn To Love”

© Jamie Wdziekonski

De vier Australische dames van Parsnip brachten in 2019 hun debuutalbum When The Tree Bears Fruit uit. Die langspeler staat tjokvol muziek die heel erg beïnvloed is door artiesten uit de gouden jaren zestig. We denken hierbij aan Procol Harum, The Mamas and the Papas en Nancy Sinatra in duet met Lee Hazlewood. Een dikke maand geleden kwam de single “The Light” uit en nu komt daar “Turn To Love” bij.

Kijk gerust nog eens naar de invloeden van Parsnip die in de vorige alinea staan uitgestald. Luister nu naar “Turn To Love” en het is bijna ondoenbaar om deze bands niet te horen in de nieuwe single. Het nummer begint met een orgelriedeltje dat het hele lied op de achtergrond blijft doordraaien. Na anderhalve minuut breekt de verse song helemaal open en valt de samenzang tussen de dames van Parsnip vooral heel erg op. Naar het einde van de song toe is er een repetitief deel dat doet denken aan “Some Velvet Morning” van Sinatra en Hazlewood. Parsnip weet dit allemaal heel mooi in een enkele song bij elkaar te breien, waardoor dit echt een héél speciaal schijfje muziek is geworden.

Op 26 april is de tocht van Parsnip helemaal voltrokken. We kijken uit naar de verdere lotgevallen van de band op hun volgende lp Behold.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Left of the Dial vult verder aan met o.a. IAN SWEET, Parsnip en Cloud Cafe!

Wat kijken we er alweer naar uit om in de gure herfstlucht door de natte straten van Rotterdam te hosselen om nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parsnip - "The Babble"

De vier Australische dames van Parsnip zijn veel te laat op de wereld gezet. Laat hen geboren worden in 1948, twintig jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parsnip - "The Light"

Parsnip is een vierkoppige band uit Melbourne. Deze vier Australische dames zijn Stella Rennex aan de gitaar en de zang, Rebecca Liston…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.