Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte – “Roar”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een lange tijd werd techno door de grote meute gezien als iets marginaal undergrounds. Die tijden zijn echter voorbij, want het genre wist via feesten en festivals als Awakenings en Verknipt in de hardere variant op te klimmen naar de mainstream en bijgevolg naar de favoriete uitgaansmuziek van velen. Ook Belgische technotrots Charlotte de Witte en haar label KNTXT kunnen in dat rijtje genoemd worden. Als labelbaas host de gouden medaillehouder van de Alternative Top 100 van DJ Mag grootschalige shows overal ter wereld en laat ze zo de wereld kennismaken met een breed perspectief aan techno. Al drie keer waren we erbij op de Belgische edities en de buitenlandse avonturen van de Witte kunnen we sinds kort gewoon volgen op haar YouTube-vlogs.

Nieuwe muziek is daarbij onontbeerlijk, dus dropt de dj-producer vandaag “Roar”. Zo’n losse single is in haar geval eerder een uitzondering, want meestal komt onze officieuze technokonining af met paren van drie of vier nummers tegelijk. Als we eerlijk moeten zijn: veel verschillen de tracks van de Witte niet van elkaar en dat is ook bij “Roar” van toepassing. Dat de Vlaamse van snelle auto’s houdt, wisten we al langer en dat blijkt ook nu weer. Het geluid van de Formule 1-wagen maakt zijn rentree en ook de gedreven stem uit “High Street” is opnieuw van de partij. Qua melodie lijkt het wel of ze elk simpel melodietje dat binnen haar genregrenzen nog niet gebruikt is, inzet om een nieuwe dansvloerveger te maken. Ondanks dat we niets fris en fruitig horen, slaagt ze daar wel weer in en is “Roar” een opnieuw een stamper die in ons hoofd wordt gegraveerd als al dan niet bedoelde opvolger van “Doppler”.

Charlotte de Witte viert op 26 april Koningsavond op Free Your Mind Kingsday in Breda. Op 17 augustus staat ze op Pukkelpop en de eerste schooldag brengt ze door op de mainstage van Mysteryland.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab – “Long Story Short” (feat. Flansie & Sunnysoposted)

In de hedendaagse house- en technowereld is producer Mall Grab een fraaie carrière aan het opbouwen. Met schijven zoals “Liverpool Street In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRYM & Sofiane Pamart - "Shadow of Tears"

De jaren die TRYM al actief bezig is met het maken van muziek kunnen we niet meer op een hand tellen. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.