Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dog Date – “Nirvana”

© Dasha Belikov

Neen, het is niet fout opgesteld. Nirvana brengt postuum geen single uit met de titel ‘Dog Date’. Dog Date uit New York brengt evenwel een single uit met de naam “Nirvana”. Maar niet getreurd, integendeel! Op de vorige twee langspelers van de band staan exact twintig nummers uitgestald die samen nog geen vijftig minuten lengte kennen. Het gaat dus vooral snel bij Dog Date. Korte nummers die het bloed van de luisteraars dreigen te laten koken. In 2015 begon frontman Dylan Kennedy thuis demo’s te maken en uit te brengen. Alleen op een podium staan en werkelijk alle instrumenten zelf bespelen, is uiteraard volkomen gekkenwerk, dus is Dog Date een vijfkoppig combo geworden.

“Nirvana” is de nieuwe single die wordt vooruitgeschoven om de nieuwe langspeler Zinger in te leiden. “Nirvana” volgt op “Nuff Said” en “Cruel World Reversal“, en luidt de laatste rechte lijn in richting verse lp. De vorige singles waren al veel meer dan dik in orde, maar “Nirvana” is toch het paradepaardje geworden. Het lied klinkt zelfs als de band Nirvana, en dan vooral zoals Cobain en co. op “Territorial Pissings” de oren heerlijk teisterde. Het nummer is echt wel hard door de scherpe gitaren en de snijdende stem, maar dan breit Dog Date er opeens een fantastisch bruggetje aan. Het duurt ocharme tien seconden, maar het zou een meute kleutertjes een rondedansje laten uitvoeren op dat stukje muziek. Dog Date is een kwintet dat perfect weet hoe instrumenten te beheersen. Het vijftal is er dan ook nog eens heel creatief en inventief mee, waardoor we weten dat we naar een steengoede band aan het luisteren zijn. Dog Date heeft nog een enorme verrassing in petto, maar bekijk daarvoor zeker de clip eens van de verse gooi. Het is iets wat je héél zelden tegenkomt bij rockgroepen, maar bij Dog Date draait het gelijk een tiet!

Zinger komt op 12 april uit.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BRUUT! - Machine (★★★): Experimenteel en uitdagend

Twee jaar geleden jaar verscheen met Zest een album waar wij zeer over te spreken waren. De grensoverschrijdende speedjazz en muzikale kruisbestuivingen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society - "Focus on the Melody"

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.