Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller – “Rise Up Singing”

© Nicole Nodland

In principe is een introductie over Paul Weller niet echt nodig, maar het kan uiteindelijk ook geen kwaad om hier een paar lijnen aan te spenderen. Paul Weller was in de jaren zeventig de frontman van The Jam, een van de eerste bands die punk op de kaart heeft gezet. Goed, die Engelse punkperiode heeft op zich maar een kort aantal jaren geduurd, en Weller wilde iets anders. Hij begon dan met The Style Council, een popband die enkele enorme hits scoorde waarvan “Shout To The Top” allicht het bekendste is. Paul Weller is echter een kat met negen levens, dus begon hij in 1992 onder eigen naam muziek te componeren. Signature songs zijn zonder twijfel “Wild Wood” en “The Changingman“. De catalogus uitspitten van de man is een titanenwerk en kan zonder overdrijven een heel dik boek behelzen.

“Rise Up Singing” is de nieuwe single van Paul Weller, en we weten dat de man best wel rustige nummers kan uitbrengen naast zijn hardere werk. Maar deze nieuwe worp verbaast ons toch! De song begint alsof er een orkest begint te spelen in een grote zaal ergens in de jaren twintig, en Weller croont er opeens overheen zoals Bing Crosby dat deed op zijn platen. Maar wat klinkt het fantastisch! Dit lijkt wel een song die op een cruiseschip wordt gespeeld voor een net publiek in smoking en galakleed. De baslijn klinkt heel groovy en funky, en Weller zingt alsof het zijn laatste song kan zijn. Ver op de achtergrond zit ergens een gospelkoor, maar Weller laat de spotlight toch vooral schijnen op zijn performance. Eerlijk, bij heel veel zangers van die grootsheid zouden we waarschijnlijk denken dat ze de pedalen verloren zijn, maar Weller maakt er een indrukwekkende song van. Als we goed geteld hebben, is dit dus leven nummer vier voor Weller. Het zullen er geen negen worden, maar het feit dat de man ons zo kan blijven verbazen, is eigenlijk ontelbaar!

Op 24 mei gaat het cruiseschip waar Weller zich met zijn nieuwe muziek bevindt stranden. 66 zal de titel worden. Dit zijn cijfers die netjes kunnen opgedraaid worden.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller - "Nothing"

Paul Weller is een echte rockmuzikant met negen levens. In de jaren zeventig was hij een voorganger in de Engelse punkbeweging met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller - "Soul Wandering"

Er zijn maar weinig artiesten die de herfst van hun carrière zo productief blijven als Paul Weller. De inmiddels vijfenzestigjarige singer-songwriter die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sundowners - "A Thousand Doors" (feat. Paul Weller)

Sundowners is een band bestaande uit Niamh Rowe en Fionna Skelly; twee vrouwen met een zachte stem die veelal begeleid worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.