Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sundowners – “A Thousand Doors” (feat. Paul Weller)

Sundowners is een band bestaande uit Niamh Rowe en Fionna Skelly; twee vrouwen met een zachte stem die veelal begeleid worden door akoestische gitaren. In 2015 verscheen hun folky debuutalbum, dat eveneens Sundowners heet, en twee jaar later volgde Cut The Master. Na een relatieve stilte van vijf jaar zijn de dames terug en dat doen ze samen met onder andere Paul Weller en Steve Pilgrim. Het is opmerkelijk te noemen dat een relatief onbekende band erin slaagt om zulke grote namen aan te trekken; de band heeft namelijk slechts een duizendtal Spotify-volgers.

Op “A Thousand Doors” horen we meteen getokkel op een akoestische gitaar, wat ook wel in de lijn der verwachting lag. Het duurt vrij kort vooraleer de dames harmonieus samen zingen; de combinatie van de twee stemmen is er eentje die zeer mooi samengaat. Wie aandachtig luistert, kan Paul Weller geregeld horen als achtergrondzanger en ook zijn stem weet perfect in te blenden. De korte duur van het nummer mag als een pluspunt worden aanschouwd. “A Thousand Doors” mag zeker mooi genoemd worden, al zou het moeilijk zijn om er langer dan drie minuten geboeid naar te luisteren. Gelukkig weten de dames van Sundowners waar de valkuil van idyllische liedjes ligt en ze dansen er dan ook soepel omheen; een geslaagde single dus.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

455 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller - "Nothing"

Paul Weller is een echte rockmuzikant met negen levens. In de jaren zeventig was hij een voorganger in de Engelse punkbeweging met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller - "Rise Up Singing"

In principe is een introductie over Paul Weller niet echt nodig, maar het kan uiteindelijk ook geen kwaad om hier een paar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller - "Soul Wandering"

Er zijn maar weinig artiesten die de herfst van hun carrière zo productief blijven als Paul Weller. De inmiddels vijfenzestigjarige singer-songwriter die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.