Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar – “House”

© CPU – Joost Van Hoey

De muziek van London Grammar laat zich kenmerken door de prachtige engelenstem van Hannah Reid. De frontvrouw wordt voor het muzikale gedeelde bijgestaan door Dan Rothman en Dominic Major (ja, de broer van Bruno), en het trio weet sinds een goeie tien jaar zo nu en dan een hit te scoren. De sound van London Grammar is sinds If You Wait uit 2013 al aardig veranderd en zo stonden er op Californian Soil naast enkele prachtige en typische London Grammar-nummers ook een aantal die neigden naar platte pop. Op die manier leek de groep haar typische sound achterwege te laten en te mikken op een groter publiek, al is het op Spotify toch nog steeds de debuutplaat die het meeste harten weet te bekoren.

Vorig jaar bracht London Grammar al een aantal samenwerkingen uit, maar op “House” kan de groep nog eens volledig haar eigen weg gaan. Het wordt snel duidelijk dat ook dit lied een elektropopnummer is, al voelt het minder plat aan dan bijvoorbeeld “Baby, It’s You“. De groep voegt er hier een duistere twist aan toe, al zorgen bepaalde details er dan weer voor dat er wat licht binnenvalt. Er wordt dus met contrast gespeeld op de nieuwe van London Grammar en zo maken de drie muzikanten ons alvast benieuwd naar hun vierde langspeler.

Op 13 september verschijnt het nieuwe album van London Grammar.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1212 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "Kind Of Man"

De engelenstem van de Britse Hannah Reid vormt al jaar en dag het handelsmerk van London Grammar. Samen met Dan Rothman en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc & Woebn & Jelle - "Alleen Op Een Feestje"

In het zog van Zwangere Guy is er een hoopje Brusselse rappers die het potentieel hebben om met hun muzikale aanleg zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.