Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Charli XCX – “Club classics” & “B2b”

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘It’s Charli, baby’ en dat met een nieuwe dubbelsingle die ons helemaal warm – en zelfs heet – maakt voor haar nieuw album Brat, dat we mogen verwachten op 7 juni. Charli XCX bracht onlangs een dj-set in de Boiler Room in Brooklyn met veertigduizend aanwezigen die tussen een hoop remixen al een glimp konden opvangen van onuitgebrachte nummers. De Britse avant-garde popster werd die nacht bijgestaan door onder meer George Daniel en A.G. Cook, die allebei meewerkten aan Brat. Net als op vorige single “Von Dutch” krijgen we op “Club classics” en “B2b” een Charli te horen die nog meer dan ooit neigt naar clubmuziek, waar ze ook in haar begindagen duidelijk door geïnspireerd was.

“Club classics” schopt het wat ons betreft meteen tot clubklassieker. De stevige beats en haast constante ‘Right now, right now’ werken uiterst aanstekelijk en maken het meer dan duidelijk dat deze muziek gemaakt is om op te dansen. Charli gaat zonder ook maar één seconde te aarzelen hard, heel hard. Toch weet de artieste ook een gevoelige snaar te raken wanneer ze na ‘I wanna dance to A.G., I wanna dance with George’ ook ‘I wanna dance to SOPHIE’ zingt en dan kunnen we niet anders dan eventjes stil te staan bij het overlijden van de baanbrekende producer, waar Charli vaak mee samenwerkte en al naar verwees in het (officieel onuitgebrachte) “BOUNCE”. Eens het traantje met een zakdoek is weggeveegd, mag die ook het door deze dansschijf veroorzaakte zweet van ons voorhoofd vegen.

“B2b” moet zeker niet onderdoen voor “Club classics” of “Von Dutch”. De elektronische muziek neemt ons wederom meteen mee naar het holst van de nacht nadat we al uren en uren gedanst hebben, maar nog niet aan opgeven denken. Het nummer werkt haast hypnotiserend en de repetitieve tekst gaat als een soort van surreële droom aanvoelen. Het woord ‘back’ passeert op een kleine drie minuten ruim tweehonderd keer door je gehoorgang, zonder dat het te veel van het goeie wordt. De productie van het lied voorkomt niet alleen dat het eentonig wordt, maar voegt ook een soort van magische laag toe aan de muziek waardoor enig besef van tijd verdwijnt.

Charli XCX is helemaal klaar om de tijd te doen verdwijnen met haar clubmuziek op Brat, dat vanaf 7 juni te beluisteren is. Momenteel heeft de Britse nog geen shows gepland staan in de Lage Landen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1212 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "360"

Na vorig jaar een nummer uit te brengen voor de Barbie-soundtrack, focust de Britse Charli XCX terug wat meer op zichzelf. Over een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Von dutch"

Gisteren maakte de Britse zangeres Charli XCX de titel van haar opkomende album bekend. Brat komt pas deze zomer uit, maar toch…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.