Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Eyes Closed”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want het vele experimenteren met verschillende stijlen binnen de pop- en rockgenres bevalt niet altijd even goed. Toch is er genoeg bewijs dat er heel wat fans zijn die de songs wél kunnen smaken: denk maar aan hits als “Radioactive”, “Demons” of “Believer”. Ook “Enemy” behaalde behoorlijk wat streams nadat het viraal ging door de Netflix-serie Arcane (2021). Of Imagine Dragons’ nieuwe single “Eyes Closed” het even goed zal doen, is voorlopig nog een raadsel.

In alle eerlijkheid is de single best verrassend. De geheimzinnige intro wekt een onverwachte interesse. De drums en gitaarklanken zijn eenvoudig, maar creëren iets onheilspellends in combinatie met de zang op de achtergrond. Desondanks valt er vocaal weinig vernieuwends te aanschouwen. De sound effects op Reynolds stem passen in se wel bij de duistere sfeer van het nummer, maar zijn een tikkeltje te veel van het goede. Tenslotte wordt er na het refrein een licht dubstepachtige beat in de mix gegooid.

De songtekst bevat vrij veel herhaling. Dat zanger Dan Reynolds ‘dit met zijn ogen dicht zou kunnen doen’ hebben we halverwege de song inmiddels wel begrepen. Reynolds laat blijken dat het leven hem heel wat pijnlijke uitdagingen heeft voorgeschoteld, en dat hij nu sterk genoeg in zijn schoenen staat om de volgende te doorstaan. Daar kunnen we zeker respect voor opbrengen, maar tekstueel is het nummer verder niet bijzonder.

Of er dit jaar een nieuwe plaat aankomt is nog onbekend, maar “Eyes Closed” zou wel als een prima voorproefje kunnen dienen.

Instagram / Facebook / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Atlantic - "Get Out"

Schotland is niet alleen het land van doedelzakken en kilts, maar ook de thuisbasis van Twin Atlantic. De vierkoppige groep kwam voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.