Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used – “Psycho” (feat. Idle Days)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie met een of twee benen in de drum-‘n-bassscene staat – zij het als fan, zij het professioneel – weet dat Used garant staat voor banger na banger. Een debuutalbum bleef tot nog toe uit, maar 2024 is ondertussen wel met zekerheid het jaar waarbij daar verandering in zal komen. Dat is trouwens niet de enige grote stap die de producer dit jaar zal zetten: eerder maakte hij bekend dat hij een contract tekende bij Universal Music Belgium en dit jaar op de mainstage van Tomorrowland zal spelen. Het gaat dus hard voor de dj, al is het contrast met het hoofdpodium in Boom erg groot met de zaaltjes waarin hij afgelopen weken stond met zijn intieme Psycho-tour. Onder meer Wechelderzande, Wommelgem en Turnhout moesten buigen onder de dynamische sets van het Belgische dnb-gezicht.

Vandaag zet Used de kers op de taart van die tour door de single “Psycho” los te laten op de streamingsplatformen. Weliswaar enkele weken later dan gepland door de “Head Down“-remix die er nog tussen glipte, maar het kwam de hype enkel ten goede. De vaste intro van de Kempische energiebom zijn recente sets begint gepast met een verhullende, spanningsopbouwende intro gelijkaardig aan die van “Take Me“. Touropeningsact Idle Days neemt ons mee de track in met zijn innemende vocals, die gerust iets nadrukkelijker in de mix hadden mogen zitten. Het is slechts de stilte voor de storm en heeft waarschijnlijk een diepere betekenis, maar preciseert voor ons vooral de spanningsopbouw en het gevoel dat je de drop zo snel als mogelijk wil horen en voelen. De melodie die daarin volgt, weet zich stante pede in ons hoofd te wurmen. Veel aanstekelijker wordt het niet: met simpelweg vijf synthlijnen en een denderende beat weet Used een klapper te creëren waarop hijzelf en zowat elk feestje helemaal “Psycho” zullen gaan. Wij krijgen deze knaller de komende dagen alvast niet meer uit ons hoofd en beginnen onze keel alvast te smeren voor Useds show deze zondag in Kompass Klub.

In de loop van dit jaar komt het debuutalbum van Used uit, waarmee hij op tour gaat met een volledige solo liveshow. Eerst staan er echter nog heel wat dj-sets op de planning. Deze zomer spot je hem onder meer achter de draaitafels van Gladiolen, Sunrise Festival, Rampage Open Air, Ostend Beach, Liquicity Festival en Tomorrowland.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor de Weerdse Bierfeesten!

Van donderdag 2 mei tot en met zaterdag 4 mei wordt de omgeving aan de Weerdse Visvijver in de Zemstse deelgemeente alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.