Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single T Bone Burnett – “Sometimes I Wonder” (feat. Weyes Blood)

Toen T Bone Burnett zijn eerste soloalbum met origineel materiaal in achttien jaar tijd aankondigde, kregen we daarbij ook meteen een gastenlijst te zien om u tegen te zeggen. De Amerikaanse stergitarist bracht als eerste single “Waiting For You” uit, waarvoor hij de medewerking van Lucius kreeg, terwijl ook Rosanne Cash en Steven Soles nog hun opwachting zullen maken. Ook voor de tweede single van de plaat kiest Burnett voor een mooie samenwerking, in dit geval met Natalie Laura Mering, beter bekend als Weyes Blood.

Wie zich ooit zou hebben afgevraagd hoe een vrij standaard bluesje zou klinken mocht Weyes Blood er op meezingen, heeft nu een antwoord op die vraag. “Sometimes I Wonder” opent met een akoestische gitaar die vergezeld wordt van slidegitaar en opgeleukt wordt met enkele leuke licks. De stem van Burnett klinkt vrij afgeleefd, wat heel goed aansluit op de instrumentatie. De zoete en zachte stem van Weyes Blood zorgt tijdens het refrein in de samenzang dan weer voor een mooie combinatie van twee totaal verschillende stemmen. “Sometimes I Wonder” is een vrij standaard bluesnummer, maar door de aanwezigheid van Weyes Blood ook wel weer een uniek exemplaar.

The Other Side verschijnt op 19 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

461 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single T Bone Burnett - "Waiting For You" (feat. Lucius)

T Bone Burnett is misschien niet de grootste muzieknaam op zichzelf, maar werkte wel met zodanig veel legendes samen dat hij er…
InstagramLiveRecensies

Weyes Blood @ De Roma: Warm dekentje

Natalie Mering wist onder het pseudoniem Weyes Blood op slechts enkele jaren tijd uit te groeien tot een persoonlijk favorietje bij niet…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.