Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET – “Why Would I Lie?”

© Jack Parker

Met What’s Inside Is More Than Just Ham heeft het Britse FEET niet alleen een van de meest opvallende albumtitels van de afgelopen jaren, het was daarbij ook nog eens een debuut dat deed prikkelen. In het rijtje punkbands van aan de andere kant van het Kanaal viel het vijftal al wat meer op, maar het lijkt de groep tot op heden wat aan consistentie te ontbreken om echt groots door te breken. Sinds de release van dat album volgden namelijk een ep en sporadisch een singletje, maar nu lijken de heren komaf te willen maken met die situatie, dus ligt er voor komende zomer een tweede langspeler klaar. Uit Make It Up kregen we met “The Real Thing” al een eerste impressie, nu is daar opvolger “Why Would I Lie?”.

En die recentste creatie klinkt toch vooral anders dan dat we zouden verwachten bij FEET. Geen punk dit keer, maar eerder een gezellige, voortkabbelende indierocksong. Een zomers gitaartje leidt de zowaar zachte stem van George Haverson richting het chille refrein, dat op zijn beurt wat doet denken aan een rustigere versie van The Strokes. Even wennen dus, maar geleidelijk aan past het lenteweer wel bij de dromerige manier waarop de tracktitel tot in het oneindige herhaald wordt. “Why Would I Lie?” luistert met andere woorden fijn weg, zonder ooit echt tot een orgelpunt te komen. Je zou kunnen zeggen dat we, zeker na vorig materiaal, iets meer hadden verwacht van FEET, maar uiteindelijk klinkt deze single toch vooral gezellig.

Make It Up verschijnt op 14 juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Sit Down"

FEET is bij veel mensen gekend voor ruige punknummers, en debuutalbum What’s Inside Is More Than Just Ham is daar het bewijs van….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Changing My Mind Again"

Postpunkbandjes uit het Verenigd Koninkrijk; ze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk kan dan niet elk collectief rekenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Can't Get In"

Al sinds we enkele jaren geleden kennismaakten met FEET, hadden we het gevoel dat de band een mooie toekomst tegemoet ging. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.