Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MRCY – “Flowers In Mourning”

© CPU – Marvin Anthony

MRCY zit nog in het prille begin van hun bestaan, maar toch worden ze al met argusogen in de gaten gehouden. Het project dat door producer Barney Lister en vocalist Kojo Degraft-Johnson werd opgestart is dan ook goed omkaderd en zet momenteel de juiste stappen om organisch te kunnen groeien. Aan ervaring hebben de twee overigens allesbehalve een gebrek, want ze werkten al samen met toonaangevende artiesten als Little Simz, Cleo Sol en Obongjayar. Ook Black Pumas behoort tot fans van de eerste stonde en nodigden ze uit om het voorprogramma te voorzien voor hun Europese tour. Het goede nieuws blijft zich dus opstapelen en dan komt “Flowers In Mourning” op het uitgelezen moment om het ijzer verder te smeden nu het warm is.

In de intro van “Flowers In Mourning” horen we Kojo’s moeder een riedeltje zingen dat door zijn grootmoeder werd gecomponeerd. Een mooi eerbetoon aan de familie is het zeker en dat is ook de rest van het nummer. “Flowers In Mourning” gaat immers over het verlies van dingen die je tot rust brengen, zoals bijvoorbeeld een dierbaar persoon. Dat sentiment van geluk en verdriet belichaamt het nummer alvast sterk, mede door de groovy productie van Barney Lister. Als zanger weet Kojo Degraft-Johnson met zijn overigens de juiste snaren te raken en geeft hij “Flowers In Mourning” een zekere souplesse. MRCY is nu al een van de (soul)revelaties van het jaar en we kunnen niet wachten om meer parels uit hun universum te mogen ontdekken.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MRCY - "R.L.M"

Met rasse schreden verovert MRCY momenteel de (soul)harten van menig muziekliefhebber. Het duo uit Londen dankt die flinke opmars mede aan Black…
InstagramLiveRecensies

Black Pumas @ Vorst Nationaal: Soul voor het grote publiek

Vijf jaar na het uitbrengen van zijn debuutplaat, mocht Black Pumas zich al opmaken voor een concert in Vorst Nationaal. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.