Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caleb Landry Jones – “Hey Dawn”

© Oliver Shahery

We gaan dit artikel anders en enigszins vreemd beginnen. Caleb Landry Jones is een fantastische acteur die grote rollen had in films zoals X-Men, Get Out, The Outpost en nog veel meer. De man heeft zelfs al een Gouden Palm op zijn schoorsteen staan. Lees gerust zijn pagina op Wikipedia eens na voor meer info over zijn acteerprestaties. Wij zitten hier tenslotte aan het toetsenbord om over muziek te schrijven. Tussen 2020 en 2022 bracht Jones al drie langspeelplaten uit vol coole muziek die eigenlijk gewoon onder de noemer grunge kan gebracht worden. Inderdaad, grunge!

In 2024 kwam daar de heerlijke single “Corn Mine” al bij en dus nu ook het nieuwe “Hey Dawn”. De verse track begint met een zalige baslijn en een gitaarpartij die gewoon grunge is, zoals reeds gezegd. Eigenlijk is Jones twintig jaar te laat geboren. De zanger zou zo in de hal van roem kunnen staan tussen Kurt Cobain, Eddie Vedder en Chris Cornell. Jones zet de song in met een hoog stemmetje en dan begint er iets griezeligs. Tijdens het refrein lijkt het alsof de geest van Cobain zijn intrek heeft genomen in het lijf van Jones. Zet de stem van Cobain zoals die klonk op “Heart-Shaped Box” naast de stem van Jones op “Hey Dawn” en we kunnen spreken over tweelingstemmen. Het is echt héél maf om naar te luisteren. Indien “Hey Dawn” was uitgebracht in 1991, ’the year punk broke’, had er in de alternatieve hitlijsten een geweldige oorwurm gestaan. In een enkele zin kunnen we stellen dat Jones een briljante song heeft gemaakt. Het klinkt misschien overdreven, maar dat is het waarlijk niet!

Op 5 april 2024 zal punk nog eens ‘breken’, wanneer Jones’ volgende lp Hey Gary, Hey Dawn boven de doopvont wordt gehouden.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caleb Landry Jones - "Bogie"

Het debuut van Caleb Landry Jones kwam vorig jaar plotsklaps uit de lucht gevallen. Tot dan toe was de Amerikaan bij het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.