Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VALS ALARM – “Fast Bikes”

In Nederland houden ze momenteel VALS ALARM nauwlettend in de gaten en dan kunnen wij uiteraard niet achterblijven. De Haagse formatie is nog maar net komen piepen, maar speelde wel al menig zaaltje bij onze noorderburen aan flarden. Bij de boekers van Best Kept Secret en Misty Fields waren ze alvast onder de indruk en zo boden ze de band prompt een plaats op de affiche aan. De veroveringstocht begint snelheid te krijgen en dan is het altijd fijn als er nieuwe muziek aan te pas komt. Tweede single “Fast Bikes” lijkt rechtstreeks uit de garage te komen.

We lazen ergens dat VALS ALARM punk speelt met een popattitude, een omschrijving die wat ons betreft de nagel op de kop slaat. Met de gitaren in de aanslag laten de Hagenezen er geen gras over groeien op “Fast Bikes” en kiezen ze voor de vlucht vooruit. Het nummer toont wel wat gelijkenissen met het betere werk van Amyl and The Sniffers en Lambrini Girls, maar voelt desondanks niet als een klakkeloze kopie. Yanna en Bram rebelleren op hun manier en doen dat met weinig woorden, wat “Fast Bikes” makkelijk meebrulbaar maakt. VALS ALARM trapt flink door op de pedalen en zou zomaar even de gitaarrevelatie van het jaar kunnen worden.

Op vrijdag 9 juni staat VALS ALARM op Best Kept Secret in het Nederlandse Hilvarenbeek.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.