Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THAMES – “Kind & Cruel”

© Willem van Dijk

Er komt de laatste tijd heel veel goede punk en rock overgewaaid naar Vlaanderen vanuit het noorden. Tramhaus, Texoprint, Laura Palmer en Library Card om er maar enkelen te noemen. THAMES zetten we ook graag in het rijtje van bands die steengoede muziek maken. De groep bewees met haar vorige singles al dat ze heilige huisjes wilt intrappen, en dat doet ze dan ook met veel verve en overgave. Luister zeker eens naar de vorige single “Astonishment“, een lied waarin de gruwel van oorlog wordt vervloekt.

De band komt uit Nederland en de eerste keer dat we ze hoorden spelen konden we dat moeilijk geloven. THAMES klinkt zo rauw en hard dat we dachten dat de groep uit een grijze, grauwe stad zoals Newcastle of Leeds komt. Soit, nu wordt de nieuwe single “Kind & Cruel” aan het publiek voorgesteld en dit plaatje klinkt echt heel cool. Snedige gitaren, een pulserende, dreinerige baslijn en gave drumpartij vormen samen een amalgaam om een zalige punksong te maken. Dat doet THAMES dan ook, een geweldig tof punknummer maken! Mogen we nog schrijven dat we er IDLES heel erg in horen, en dat we dat bedoelen als een waardig compliment? THAMES, welbedankt voor het zalige nummer!

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single THAMES - "Astonishment"

Postpunk, misschien wel een van de fijnste typisch Britse muziekstijlen die we kennen. Door de jaren heen hebben we kunnen likkenbaarden bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.