Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Hemmings – “Shakes”

© CPU – Toon Miermans

Dat Luke Hemmings niet enkel goed is als de frontman van 5 Seconds of Summer is, wisten we al even. In 2021 kwam zijn eerste soloproject uit in de vorm van een zeer introspectieve en gevoelige langspeler. When Facing The Things We Turn Away From was de creatieve uitlaat van Australische singer-songwriter tijdens de coronapandemie. Al de songs ontstonden dus gewoon in z’n eigen huis. Voor zijn nieuwe project, schreef Hemmings vooral veel in vliegtuigen en hotelkamers, terwijl hij op tour was met 5 Seconds of Summer. Met “Shakes” krijgen we alvast een eerste inkijk in dat nieuwe project.

“Shakes” brengt ons meteen in de mood met engelachtige vocals en zweverige instrumenten. De rustige elektrische gitaar en zachte drumbeat vormen een mooie eerste laag waar de rest van het nummer verder op bouwt. Het refrein is vervolgens waar de song helemaal openbreekt. Het is heel makkelijk mee te zingen, ondanks de vele hoge noten die de Australische zanger keer op keer zelf zo mooi zingt. En dan hebben we het nog niet eens over de harmonieën die ons het gevoel geven dat we door de ruimte zweven. De poorten naar de hemel zijn geopend, nu is het alleen nog afwachten of de volgende singles onze reis verder zullen afmaken.

Luke Hemmings’ nieuwe ep boy komt uit op 26 april.

Facebook/ Instagram/ X (Twitter)/ Website

Beluister de nieuwe singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eden Rain - "I Found My Brain"

Dat Leeds een muzikale broedplaats is, wist je waarschijnlijk al dankzij onder meer alt-J, Kaiser Chiefs en Yard Act. Maar ook singer-songwriter…
InstagramLiveRecensies

Son Mieux @ De Roma: Op zijn allerbest

De zevenkoppige Haagse band Son Mieux, onder leiding van frontman Camiel Meiresonne wordt met de dag populairder. Dat de groep al jaren aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.