FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

© CPU – Joost Van Hoey

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er na een weekje pauze weer duchtig uitgepakt kan worden met nieuwe namen voor komende editie, en dat zijn er ook deze week weer een tiental om vingers bij af te likken. Terwijl de openingsavond nog akelig leeg blijft, krijgt Kiewit op vrijdag 16 augustus heel wat Ierse trots over de vloer. Enkele jaren geleden was Pukkelpop nog het decor voor de eerste show op het Europese vasteland en in 2024 zal Inhaler door de grote poort terugkeren naar Limburg. Ze worden op diezelfde dag vergezeld door een zowaar nog coolere band, want ook landegenoten van Fontaines D.C. zullen de weide onderdompelen in hun nonchalance, om ze dan wakker te schudden met een uppercut van jewelste. Nog meer schoon volk op vrijdag, want Romy van The xx zal haar solodebuut Mid Air nu ook aan het Belgisch festivalpubliek voorstellen, terwijl rapper J Hus en drum-‘n-bassheld Hedex de weide op haar grondvesten zullen doen daveren.

Ook op zaterdag 17 augustus zal het bronsgroen eikenhout opgeschrikt worden, want Brutalismus 3000 zal zijn verschroeiende techno en gabberpunk voor het eerst naar Pukkelpop brengen. Nog meer lawaai, hetzij van een andere genres en kalibers, zal afgevuurd worden door AmenraEnter Shikari en Flogging Molly. Die eerste staat garant voor een intense trip naar de hel en terug terwijl de tweede brak eergisteren de Ancienne Belgique nog af. En voor die laatste neem je best je roeispanen mee, want plezier zal er ongetwijfeld zijn eenmaal de Keltische punk door de speakers klinkt.

Dat plezier zal ook op zondag 18 augustus nog in de lucht hangen, niet in het minst als Crystal Fighters al zijn gekheid op de weide loslaat. Alsof dat nog niet genoeg is, zullen nostalgici nog wat meer aan hun trekken komen bij niemand minder dan de Sugababes, die terug in originele bezetting het Europese vasteland doorkruisen. Overigens niet het enige ‘specialleke’ in dit lijstje, want Pukkelpop regelde op de slotdag ook een exclusieve thuismatch voor The Haunted Youth. De enige kans om Joachim Liebens en zijn band komende zomer aan het werk te zien, is dus in Kiewit.

De affiche van Pukkelpop 2024 krijgt met de toevoeging van deze twaalf namen dus nog wat meer vorm, al is het vooralsnog weliswaar nog wachten op info rond de ticketverkoop. Alle reeds aangekondigde namen vind je onderaan het artikel nog eens terug. Meer informatie vind je op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (in alfabetische volgorde):

Donderdag 15 augustus: TBA

Vrijdag 16 augustus: Denzel Curry – Fontaines D.C. – Fred again.. – HedexInhaler J Hus – Jorja Smith – Romy – Sigma (DJ Set) – Soulwax – Stormzy

Zaterdag 17 augustus: Amenra – Brutalismus 3000 – Charlotte De Witte – Enter Shikari – Flogging Molly – Goldband – RAYE – Sam Smith – Skrillex –The Vaccines

Zondag 18 augustusCrystal Fighters – Indira Paganotto – MEROL – Overmono – Rise Against – SugababesThe Haunted Youth – The Offspring – The Smile – Queens of the Stone Age

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutalismus 3000 - "9mm"

Hoe vettiger, hoe prettiger. Het zou zomaar eens het motto kunnen zijn waarmee het Berlijnse Brutalismus 3000 al een paar jaar van…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 1): Kleine bui, veel vertier

De paasklokken luiden ook dit jaar het festivalseizoen mee op gang. In het oergezellige Schijndel opende Paaspop haar deuren voor tienduizenden festivalgangers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.