Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Burning Kross – “Death Squad”

Burning Kross is een vierkoppige punkband met Tom Durinck aan de microfoon, Pedro Tailleu aan de gitaar, Kristof Mondy aan de bas en Jens Van Dorsselaer aan de drums. In 2023 werd de ep S/T met zes pompende, drukkende, oorverdovende songs al uitgebracht. De zes nummers omvatten net geen vijftien minuten keiharde, retestrakke noisepunk waar je om de tien seconden riskeert een hartverzakking van te krijgen. Er zijn in Vlaanderen alleen al waarschijnlijk duizenden punkbands die trachten hun muziek op tape te krijgen. Bij de Oost-Vlamingen van Burning Kross lukt dat uitermate goed omdat het kwartet naast de onwaarschijnlijke energie die ze heeft ook perfect de instrumenten beheerst. Burning Kross is duidelijk beïnvloed door hardcore zoals Black Flag, Negative Approach en Minor Threat. Ook recentere bands zoals Warthog, Savageheads en Concealed Blade hebben een duidelijk effect op de sound van Burning Kross. En Burning Kross braakt nu met “Death Squad” een nieuwe single uit.

“Death Squad” is de nieuwe single die in de ether wordt gespuwd en Burning Kross geeft ons weer hetzelfde van waar ze zeer goed in is: onverbiddelijke, dreigende punk die als een zeis door de zaal met fans maait. “Death Squad” wordt nog het best gehoord in enerzijds een kelder waar de muren zeiknat zijn van de condens, of anderzijds op een festival waar iedereen volle bekers bier de lucht inkeilt, om er weer nieuwe aan te schaffen en het spel nog een keer opnieuw te beginnen. De nieuwe single is typisch zo’n nummer waar je compléét loos op gaat tot je niet meer weet hoe je ook weer moet gaan schijten. Laat de single los op een bataljon U.S. Marines en ze weten niet meer welke vier windrichtingen god de vader heeft geschapen. Deze song lijkt een minuut en vijftien seconden overleven in de stinkende loopgraven van alle vroegere, huidige en toekomstige oorlogen. Burning Kross weet écht hoe ze een niets ontziende, spijkerharde punksong in elkaar moet knutselen. Topschijf!

Begin mei komt de debuutplaat van Burning Kross uit. De band speelt op 20 april in ‘t Posthuis in Wuustwezel en op 14 september op het RatRace Fest in Drachten. Blijf zeker de sociale media van de band checken voor meer data in de toekomst.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.