Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives – “Silence Is Loud”

© CPU – Ymke Dirikx

Een ‘Grote Beer van Morgen’ die doorbreekt bij het grote publiek: dat is iets dat we heel graag zien gebeuren bij Dansende Beren. Ook bij Nia Archives lijkt onze voorspelling helemaal uit te komen, hetzij ietsje later dan verwacht. De Britse dj en producer was afgelopen zomer namelijk een van de revelaties van Pukkelpop, maar lijkt pas dit jaar echt te gaan oogsten. Dat zal ze voor een groot deel doen met de release van haar debuutalbum, want dat kondigde ze zopas aan. Na “Crowded Roomz“, dat we enkele weken geleden al mochten verwelkomen, zal deze “Silence Is Loud” fungeren als titeltrack.

Net als bij die vorige single krijgt de chaotische en opzwepende jungle drum-‘n-bass ook vandaag weer een licht melancholisch randje, al pompt “Silence Is Loud” wel een tikkeltje meer. Het tempo ligt al meteen vrij hoog, al weerhouden de vele soundscape-achtige geluiden het ervan om echt verschroeiend over te komen. Dat geeft de single ook weer zijn eigenheid, want Nia Archives doet opnieuw iets wat niet veel artiesten aandurven. Geleidelijk aan lijken er ook wat hyperpopinvloeden door te sijpelen, waardoor de stilte effectief heel luid begint aan te voelen. Rust in de chaos, maar zeker ook omgekeerd, deze “Silence Is Loud”, waardoor de Britse wederom weet op te vallen.

Silence Is Loud verschijnt op 12 april. Op vrijdag 19 juli kan je gaan dansen op de beats van Nia Archives op Dour Festival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nia Archives - Silence Is Loud (★★★): Ups, downs en vlaktes

Als je onder meer Fred again.. en Jorja Smith tot je fans mag rekenen, dan weet je dat je goed bezig bent….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Unfinished Business"

Het woord revelatie wordt vaak ietsje te snel gebruikt, maar voor Nia Archives is het wel absoluut van toepassing. De Britse dj…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.