Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls – “God’s Country”

© Leffingeleuren – Karen Vandenberghe

Wie trapt er momenteel harder en beter tegen de schenen van alles en iedereen dan Lambrini Girls? Het is een retorische vraag waarop het antwoord haast unaniem ‘niemand’ luidt. Het drietal was de afgelopen maanden heel vaak te zien in de Lage Landen en scoorde met haar scherpzinnige nummers en een ruige attitude bij een groter wordend publiek. Eerste ep You’re Welcome dateert alweer van midden mei en dus wordt het langzaam toch weer tijd voor iets nieuws. Lambrini Girls heeft ook op de klok gekeken en zag dat het tijd werd voor nieuwe single “God’s Country”.

“God’s Country” is een beladen nummer dat met nodige overtuiging wordt gebracht. Deze keer is het kind van de rekening de Britse regering, en in het specifiek de rechtste vertakking van het politieke spectrum. Zonder al te veel moeite te doen om hun mening te verbloemen, spugen ze hun gal over het huidige politieke klimaat. Tussen al dat spuwen komen ze ook wel met argumenten om hun statement van nog meer slagkracht te voorzien. Hoe belangrijk de inhoud ook is, muzikaal moet het ook snor zitten, en dat is op “God’s Country” het geval. Snedige gitaren en explosieve momenten stralen kracht en vastberadenheid uit. Deze middelvinger kunnen we alvast smaken en laten we hopen dat er nog heel wat meer middelvingers van Lambrini Girls volgen om bepaalde onderwerpen aan te kaarten.

Op zaterdag 4 mei staat Lambrini Girls in de Botanique in het kader van All Access. Deze zomer speelt de band overigens ook op Sjock Festival in Gierle, en dat op zondag 7 juli naast namen als Bad Religion, Sick of It All en Civic.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
LiveRecensies

All Access @ Les Nuits Botanique: De sleutel van de toekomst

Voor het eerst in de geschiedenis van Les Nuits Botanique werd er in het festival een festival georganiseerd. Op zaterdag 4 mei…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.