Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet – “Daydream Repeat”

Four Tet is een naam die al wel langer hoge toppen scheert binnen de wereld van de elektronische muziek, maar het is pas sinds kort dat Kieran Hebden ook een nieuwe generatie echt kan aanspreken. Grote schuldige daarvan is natuurlijk Fred again.., want doordat de twee erg goed bevriend zijn (denk maar aan de trio-shows met daarbij ook Skrillex), durft er al eens een samenwerking te verschijnen. Een hernieuwde energie voor de Britse dj en producer dus, waarmee hij duidelijk ook de kracht vond om eindelijk het langverwachte Three af te werken. Dat album verschijnt komend voorjaar, maar met “Daydream Repeat” krijgen we na “Loved” en “Three Drums” opnieuw een voorsmaakje.

Die nieuwste creatie telt meer dan zes minuten, maar gelukkig voelt ze nooit langdradig aan. Integendeel, het nummer krijgt zelfs heel wat tijd om zich te ontplooien. Vanuit de pompende chaos treden de ietwat schattigere fonkeltjes naar de voorgrond, waardoor “Daydream Repeat” een soort hyperactieve sterrennacht wordt. Er kan met andere woorden zeker gedroomd worden, maar niet zonder dat je voeten zich richting dansvloer begeven. De single vormt op die manier dus het overgangspunt tussen hard en zacht, met hier en daar een schurende uitschieter. Het ziet er dus naar uit dat Four Tet op Three vooral zijn eigen ding blijft doen: iets wat hem tot op heden geen windeieren legde. En hoogstwaarschijnlijk zal dat ook in 2024 niet het geval zijn.

Three verschijnt op 15 maart.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #44

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Three Drums"

Kieran Hebden, ofwel Four Tet, is al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Hij tekende zijn eerste platencontract op zijn vijftiende,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.