Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beyoncé – “TEXAS HOLD ‘EM” & “16 CARRIAGES”

Er wordt tegenwoordig hevig gevochten om de titel van popkoningin. Beyoncé is in die categorie meer dan een outsider. Wie dacht dat de aandacht tijdens de Super Bowl enkel naar die andere titelkandidaat, Taylor Swift, zou gaan, kreeg een aangename verrassing tijdens de reclame. Ze bracht haar fans in extase met de aankondiging van haar nieuwste album ACT II. De geruchten dat Beyoncé zich zou wagen aan het country-genre doen al een tijdje de ronde en werden vorige week stevig aangewakkerd toen ze tijdens de Grammy’s een cowboyhoed droeg. Om het nieuws compleet af te maken liet Queen Bey twee singles los op de wereld en laat ze ons alvast een voorproefje horen van wat we kunnen verwachten.

“TEXAS HOLD ‘EM” is een relaxte voettapper die ons direct meeneemt naar de saloon. ‘This ain’t Texas’, zingt ze over vingerpikkende gitaar. Deze honky tonk-gitaar weeft zich een weg doorheen de hele song, terwijl Queen Bey haar beste cowboy-impressie neerzet met een zwoele ‘So lay your cards down, down, down, down’. De song straalt een laid-back sfeer uit die doet denken aan de uitgestrekte vlaktes van het wilde westen.

“16 CARRIAGES” daarentegen is een krachtige ballade. Het heeft een langzamer ritme en een zielvol gevoel. Beyoncé brengt oprecht eerbetoon aan hard werken en haar eigen nalatenschap. Ze zingt: ‘Sixteen dollars, working all day / Ain’t got time to waste, I got art to make / I got love to create on this holy night / They won’t dim my light, all these years I fight.’ De steelgitaar van Robert Randolph zorgt voor een kenmerkend westerngevoel zoals we dat kennen van de allergrootsten uit de country hall of fame.

Hoewel deze twee nummers zo verschillend zijn van elkaar, is het moeilijk te raden wat ons precies te wachten staat op ACT II, het album dat op 29 maart verschijnt. Geheel nieuw is haar uitstapje naar het genre op zich niet, want op Lemonade hoorden we haar al van haar westernkant op “Daddy Lessons“. Het lijkt er alleszins op dat het countrygenre dit jaar een ware heropleving doormaakt, aangezien naast Beyoncé ook Lana Del Rey eerder al met Lasso een countryalbum aankondigde.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beyoncé - “MY HOUSE”

Nu december van start is gegaan en het jaar officieel op z’n einde begint te lopen, kan er al eens nostalgisch teruggeblikt…
LiveRecensies

Beyoncé @ Koning Boudewijnstadion: Moeder der moeders

55.000 tickets die in een mum van tijd over de toonbank vlogen, om en bij de tienduizend zoekertjes op Ticketswap, fans die…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.