Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Jon & The Wreck – “Red Moon Rising”

© CPU – Peter Verstraeten

Dat Robert Jon Burrison en zijn band bezige bijen zijn, staat buiten kijf. De bluesrockers brachten vorig jaar een resem aan singles uit en doen daar dit jaar gewoon vrolijk mee verder. Een paar weken geleden kregen we nog het zeer fraaie “Ballad of a Broken Hearted Man” en nu is de band daar al opnieuw. De nieuwste single “Red Moon Rising” heeft dezelfde titel als het album, dat op 28 juni verschijnt; net op tijd voor het optreden van Robert Jon & The Wreck in Verviers dus.

De single opent meteen met een swingend hammondorgel, opzwepende drums en enkele slepende bluesriffs. De rauwe en toch verzorgde zang van Robert Jon Burrison maakt er vanzelfsprekend meteen een typisch Robert Jon & The Wreck-nummer van, terwijl een lang en breed uitgesponnen gitaarsolo natuurlijk ook niet uit kon blijven. Halverwege barst het nummer daarmee even los, om vervolgens weer terug te vallen in het stramien van de eerste helft. “Red Moon Rising” is wederom een fraaie single, waarop de Amerikaanse bluesrockers zichzelf niet heruitvinden, maar wel gewoon doen waar ze goed in zijn.

Red Moon Rising verschijnt op 28 juni. Op 8 juli staat Robert Jon & The Wreck in Spirit of 66 in Verviers. Op 31 oktober komt de band naar De Roma.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

411 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Jon & The Wreck - "Ballad Of A Broken Hearted Man"

Robert Jon & The Wreck bracht vorig jaar zodanig veel singles uit dat we het bijna niet meer konden volgen. De Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.