Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Jon & The Wreck – “Ballad Of A Broken Hearted Man”

© CPU – Peter Verstraeten

Robert Jon & The Wreck bracht vorig jaar zodanig veel singles uit dat we het bijna niet meer konden volgen. De Amerikaanse bluesrockband lijkt niet te verslappen in 2024 en brengt na twee weken al meteen nog een single uit, die ook op het nog ongetitelde en normaliter dit jaar verschijnende album zal staan. Ook qua touren lijkt 2024 net zo druk te worden als vorig jaar. In 2023 stond de band maar liefst zes keer op een Belgisch podium, waaronder dat van Blues Peer en twee keer dat van Spirit of 66, waar de Amerikanen ook dit jaar spelen, meer bepaald op 8 juli.

De nieuwste single, “Ballad of a Broken Hearted Man” opent met sterk bluesy akoestisch getokkel en een kenmerkende slidegitaar, waarna de elektrische gitaar ons al een eerste keer wakker schudt. Tijdens de zeer fraaie zang van Robert Jon Burrison is het even wat kalmer, waarna de instrumentatie weer verstevigt bij het refrein. Naar het einde toe krijgen we een lang en breed uitgespannen elektrische slidegitaarsolo van Henry James, waarna Burrison finaal nog eens de rek op zijn stembanden in de verf zet. “Ballad of a Broken Hearted Man” is simpelweg oerdegelijke bluesrock van de bovenste plank, gemaakt door een band die door het vele touren als geen ander op elkaar is ingespeeld.

Op 8 juli staat Robert Jon & The Wreck in Spirit of 66 in Verviers. Op 31 oktober komt de band naar De Roma.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Jon & The Wreck – “Red Moon Rising”

Dat Robert Jon Burrison en zijn band bezige bijen zijn, staat buiten kijf. De bluesrockers brachten vorig jaar een resem aan singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.