Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Rogers – “Don’t Forget Me”

De bal ging aan het rollen toen een jonge Maggie Rogers als onderdeel van een masterclass een van haar songs mocht laten horen aan Pharrell Williams. De zanger van “Happy” was danig onder de indruk van “Alaska” en al snel kwam ook de grote doorbraak. Geheel op eigen tempo groeide de verlegen zangeres groeide uit tot een zelfverzekerde vrouw en ook muzikaal wierp dat zijn vruchten af. De liedjes mogen dan nog steeds een imperfect randje hebben, het geheel is altijd uiterst authentiek. Dit voorjaar brengt Rogers haar derde plaat uit en daaruit krijgen we met “Don’t Forget Me” alvast de titeltrack te horen.

Maggie Rogers neemt ons mee naar een gemoedelijke plek waar het haardvuur niet alleen voor warmte, maar ook voor gezelligheid zorgt. Het tempo van de song is er dan ook naar, waardoor alle aandacht komt te liggen op het verhaal dat de Amerikaanse brengt. Het geheel komt in een stroomversnelling wanneer het refrein nadert en de instrumentatie net wat rijker en voller klinkt. Een zekere melancholie nestelt zich in de song en dat wordt bevestigd wanneer Rogers de woorden ‘Love me til your next somebody’ uitspreekt. Een vleugje americana geeft het nummer karakter zonder zich al te veel op te dringen en daardoor leent de song zich uiterst goed voor een luie zondagmiddag of een roadtrip bij golden hour. Met “Don’t Forget Me” bewijst Maggie Rogers dat ze een ijzersterke songwriter is en weet ze ons alvast heel erg nieuwsgierig te maken naar haar nieuwe langspeler.

Don’t Forget Me, het derde album van Maggie Rogers, verschijnt op 12 april.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maya Delilah - "Silver Lining"

Op de gezegende leeftijd van vijftien jaar het grootste straatmuzikantenfestival van het Verenigd Koninkrijk winnen, alumni aan de prestigieuze BRIT School (waar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Don't Forget Me"

Na zijn mindere optreden in Vorst Nationaal heeft de Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy nog wat goed te maken bij zijn Belgische fans….
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.