Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melvins – “Working The Ditch”

© CPU – Johan Poelmans

Eigenlijk doet het er niet toe of we van Melvins of The Melvins moeten spreken. Zonder The Melvins had het woord ‘grunge’ gewoon ‘vuil’ betekend en daarmee was de kous af. Zonder zanger Buzz Osborne geen Kurt Cobain of Mark Arm van Mudhoney. De invloed van King Buzzo kan niet onderschat worden. The Melvins heeft al zodanig veel platen uitgebracht dat er meerdere pagina’s op Wikipedia mee gevuld zijn. De band durft zelfs tot vier langspelers uitbrengen per jaar én die lp’s blijven nog steeds essentieel. Het is misschien wel de hardst werkende rockband van de aardbol.

“Working The Ditch” is de vooruitgeschoven single voor volgende langspeler Tarantula Heart. De nieuwe single is als vanouds krachtige stonerrock met uitermate zware drumpartijen. De drums werden ingespeeld door Roy Mayorga van Ministry én Dale Crover als Melvin, wat de drumsound nog veel bombastischer en hoogdravender laat klinken. The Melvins is voor een keer met een blanco blad de studio ingedoken, dat in tegenstelling tot hun normale werkwijze waarbij het materiaal klaar is om opgenomen te worden, om te zien wat er uit hun lijf en leden zou stromen. “Working The Ditch” begint met een fantastische drumlick die een tijdje blijft doorgaan en hierop feedback van de gitaar van Osborne. De song wordt helemaal opgeschroefd tot anderhalve minuut noise tot Osborne ook zijn klep opentrekt en brult zoals we dat al honderden songs van hem gewoon zijn. Een nummer van The Melvins kan een minuut duren, maar soms ook zeven of acht minuten. Met deze song zijn de fans bezig aan een rondje Melvins van bijna zeven minuten. Veel bands zijn na een plaat of twee volledig opgebrand of in een straatje zonder einde geraakt. The Melvins wordt met de jaren gewoon beter en beter. Straffe single!

Op 19 april wordt nieuwe lp Tarantula Heart aan de fans voorgesteld.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

The Melvins @ De Zwerver: Lang leve de voorvaders

Je zou het soms bijna vergeten, maar de invloed die The Melvins op de rockwereld heeft achtergelaten valt niet te minimaliseren. De…
AlbumsRecensies

Melvins - Working with God (★★★½): Verder knallen zonder enig verlies van humor

Wanneer de originele bezetting van een band verloren gaat, blijven vele fans hunkeren naar de leden van het eerste uur. Zo dachten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Melvins – “I Fuck Around” en “Bouncing Rick”

Moet er nog nieuws zijn uit Washington? Vergeet Donald, want er is nieuwe muziek van (The) Melvins, de in 1983 opgerichte band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.