Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sahra Halgan – “Sharaf”

De kans is klein dat je meer dan vijf artiesten uit Somalië zo uit het hoofd kan opnoemen. Dat is logisch, want de muziek uit het land bereikt zelden tot nooit onze Westerse wereld. Sahra Halgan mag dan wel een naam zijn, het is niet zo dat iedereen meteen weet wie ze is. De artieste is naast zangeres ook een activiste en een voorvechter van muziek in Somalië. Nadat ze in de jaren negentig richting Lyon vluchtte, keerde ze in 2015 na wat heen-en-weer-gependel terug naar het Afrikaanse land. Daar begon ze de traditionele taal te incorporeren in haar muziek, wat al enkele albums opleverde. Op 29 maart verschijnt haar derde album Hiddo Dhawr en daaruit krijgen we nu de eerste single met “Sharaf”. De titel van het album is trouwens de naam van de eerste concertzaal in Somalië, die in 2013 werd opgericht door Halgan zelf.

Met de invloed van touareg in je muziek kan je weinig verkeerd doen en zo klinkt “Sharaf” al van bij het begin erg dansbaar. Een leuke gitaar in combinatie met de sterke stem van Halgan maakt er een heel zomers nummer van. Het blijkt onmogelijk om te blijven stilstaan op het strakke tempo van de song en zo krijgen we naast leuke gitaren ook een opvallend orgel te horen dat voor een oldschool sausje zorgt op de muziek. Met snedige fuzz, een bepaalde stomp in de percussie en natuurlijk een onherkenbare taal, word je volledig richting Somalië gesleept.

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3691 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.