Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher & John Squire – “Mars To Liverpool”

© CPU – Stijn Verbruggen

Begin deze maand brachten Liam Gallagher en John Squire voor het eerst samen muziek uit, nadat het gerucht al heel lang in de lucht hing. De gewezen Oasis-zanger en The Stone Roses-gitarist bundelden hun krachten op “Just Another Rainbow”, dat voornamelijk uitblonk door het gitaarspel van Squire. Intussen weten we dat ze samen een album uitbrengen dat op 1 maart verschijnt en bevestigde Gallagher op X (voormalig gekend als Twitter) dat het tweetal binnenkort ook samen op tournee gaat.

Op “Mars To Liverpool” komt deze keer geen breed uitgespannen gitaarsolo voor en dat is eigenlijk wel een vrij groot gemis. De vocalen van Gallagher klonken op zijn laatste soloalbum al niet te best – en ook wat te getrukeerd – en dat is ook deze keer niet anders. De teksten mogen dan wel geschreven zijn door Squire, die in tegenstelling tot Liam wel al bewezen heeft dat hij zelf teksten kan schrijven, maar ook deze zijn hoogstens ondermaats. Zelfs leentjebuur spelen bij Gallaghers grote voorbeeld John Lennon met ’the sun is up, the sky is blue’ dat deze keer ’the sun is up, the skies are blue’ is, brengt geen soelaas. Het kenmerkende gitaarspel van Squire helpt wel een beetje, maar komt niet genoeg naar voren om van “Mars To Liverpool” een goede single te maken. Voor de nostalgici is het misschien wel leuk, maar eender wie heeft serieuze oogkleppen nodig om niet te zien dat Liam Gallagher niet meer de zanger van weleer is en hetzelfde ook geldt voor Squire als tekstschrijver.

Het album verschijnt op 1 maart. De tournee start op 13 maart in het Verenigd Koninkrijk. Wie ze op het Europese vasteland aan het werk wil zien moet daarvoor naar Parijs, Berlijn of Milaan. De volledige tour vind je hier terug.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Liam Gallagher & John Squire - Liam Gallagher & John Squire (★★½): Niet zo bijbels als je zou hopen

Britpop is een genre dat de wereld al meerdere keren heeft overspoeld, maar de golf die midden de jaren negentig van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Liam Gallagher & John Squire - "Just Another Rainbow"

De gouden jaren van het britpopgenre mogen dan wel al dertig jaar achter ons zijn, de bekende gezichten van het genre slagen…
InstagramLiveRecensies

Liam Gallagher @ Rock Werchter 2023: Humeurige RNR-ster

De schaal van arrogantie ging gisteren om kwart na negen flink in het rood. Liam Gallagher was immers in het land en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.