Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laura Palmer – “Drive”

© Rob Kanters

Laura Palmer is een vierkoppige band uit Den Haag die al een dikke tien jaar nugaze uitbrengt. De band is vernoemd naar het hoofdpersonage uit Twin Peaks, de fantastische cultserie van David Lynch uit de jaren negentig. Nugaze is volgens de band een samenstelling van shoegaze en new wave en dat klopt inderdaad als een bus. Laura Palmer is duidelijk beïnvloed door Joy Division, Echo And The Bunnymen en zelfs A Flock Of Seagulls. Tussen 2014 en 2017 bracht de band een ep en verschillende singles uit waarna er opeens ruis op de radio van Laura Palmer kwam tot 2023. Herbronning, ledenwissels en een of ander virus zorgden voor dit verlet. Maar anno 2023 staat de band weer helemaal klaar en nu in 2024 wordt de nieuwe single “Drive” voor de leeuwen geworpen.

“Drive” lijkt te beginnen met het geluid van razende krekels waarop de bas en gitaar samen een pulserende beat uit hun snaren toveren. Na deze merkwaardige intro knallen de drums vier keer en pas dan laat zanger Rob Kanters de demon in zich naar buiten strompelen. Het straffe aan de song is dat het geluid lijkt opgenomen in de straat waar Jack The Ripper kelen oversneed, maar dat het ook allemaal heel melodieus en zoet klinkt. “Drive” had ook in de hoogdagen van de Engelse new wave kunnen geregistreerd worden, maar wordt ons dus nu geschonken door Laura Palmer. We blijven vooral heel geïnteresseerd in de verdere ontwikkelingen van deze Hagenezen.

Langspeelplaat Exploding Head Syndrome wordt verwacht op 1 maart. Er wordt al een voorstelling georganiseerd in concertzaal Paard in Den Haag op 18 februari.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ironess – “Drive”

Bij Dansende Beren zetten we ons altijd in om nieuwe, beginnende artiesten te steunen. Zo vind je bijna elke week wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cub Sport - "Drive"

Het Australische Cub Sport bestaat al sinds 2012, maar het laatste jaar heeft de band een serieuze metamorfose ondergaan. Hun populariteit reikte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.