Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donny Benét – “American Dream”

© CPU – Cédric Depraetere

We zijn al een tijdje verliefd op Donny Benét. Zijn uiterst dansbare jaren 80 discofunk, gecombineerd met die vette knipogen, dat kalende hoofd met fout kapsel en natuurlijk die snor maken hem onweerstaanbaar. Voor je ons gek verklaart – of het zou ‘gek op Donny Benét’ moeten zijn: de rest van de wereld denkt er net zo over. “Konichiwa” uit 2018 zit ondertussen al over de 7,5 miljoen streams. “Mr Experience” uit 2020 schurkt tegen de twee miljoen aan. Wie al eens een optreden van de man heeft bijgewoond, weet dat je dat geen ‘optreden’ noemt, maar ‘een feestje’.

Groot was dan ook onze verbazing toen we luisterden naar “American Dream”, de tweede single in afwachting van z’n nieuwe album Infinite Desires. Heeft Donny Benét nu echt een nummer gemaakt over de toestand in de wereld? Amerika, Rusland en China passeren de revue. ‘When the orange man came into power, the minutes soon felt like hours. Then the old man won the election, but the world didn’t change direction.’ Klinkt bitter en geestig tegelijk, en vooral onverwacht uit de mond van The Don. Wat verder laat hij ‘false conspiracies’ feilloos rijmen op ‘missed opportunities’. Hoe gaan we daar onze booty op laten shaken? Gelukkig is er nog de muziek. De catchy keyboards, de funky baslijn en de parlando-stijl maken er wel een typisch Donny Benét-nummer van. Zo kunnen we toch met een enigszins gerust gemoed uitkijken naar wat de man nog op ons gaat afvuren.

Infinite Desires, het nieuwe album van Donny Benét, verschijnt op donderdag 29 februari. Net op tijd voor zijn optreden, sorry, feestje in De Roma op zaterdag 16 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Donny Benét – Infinite Desires (★★½): Discofunk tussen twee stoelen

OMG! Tussen ons en Infinite Desires, het nieuwe album van Donny Benét, was het geen liefde op het eerste gezicht. Dat hadden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.