Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Novastar – “Look At You Now”

© CPU – Cédric Depraetere

Novastar, de band rond Joost Zweegers, brengt met “Look At You Now” een nieuwe single uit als voorbode op een compilatiealbum dat midden februari uitkomt. Novastar neemt steeds rustig de tijd om nieuwe langspeelplaten uit te brengen en het is altijd een dag van hoogtij wanneer de band een nieuwe plaat voltooit. De volgende wordt dus een compilatiealbum, maar met hits die volledig opnieuw werden ingespeeld door topmuzikanten als Mikey Rowe, Skin Tyson, Keith Prior, Andy Britton, Erik Rademakers en uiteraard de heer Zweegers zelf.

“Look At You Now” wordt als nieuwe track uitgespeeld om de langspeelplaat in te leiden. De stem van Joost Zweegers klinkt op de nieuwe worp heel breekbaar. Het gitaargetokkel en het pianodeuntje zijn minimalistisch en mooi gespeeld. Op de achtergrond verschijnen enkele noten op een viool, maar het blijft subtiel. Novastar zet hierop een fijnzinnige drumroffel en de song is nu een feit. Het nummer bouwt gestaag op en er wordt een eruptie van muziek verwacht, maar daarin zit het fijnzinnige van Novastar. Er komt geen grote vlaag wind die de ramen uit de kozijnen doet kletteren, maar eerder een zachte bries die zachtjes blijft fluiten tot het opeens windstil is. De nieuwe song is een teletijdmachine die verhaalt hoe geliefden prachtig kunnen evolueren. Joost Zweegers kijkt terug op oude, verloren tijden maar hij voelt zich gelukzalig omdat alles heel goed is uitgedraaid.

De nieuwe langspeler komt uit op 16 februari. Op 20 februari worden onze noorderburen vergast op een optreden in het Royal Theater Carré in Amsterdam. Op 21, 22 en 23 februari staat Novastar in Antwerpen in een volledige uitverkochte Bourla. Op 25 februari trekt Novastar naar de kust om op te treden in het Kursaal in Oostende.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Novastar @ Kursaal Oostende: Het beste moest nog komen

Sting, Roger Waters, Joni Mitchell; het is maar een greep uit het resem aan artiesten die hun beste werk in een nieuw…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.