Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers – “That Golden Time”

© CPU – Mathias Verschueren

Bijna anderhalf decennium geleden kruiste Conor O’Brien met zijn groepje Villagers voor het eerst ons pad. Hij stond in het voorprogramma van een intussen vergeten act en er hing elektriciteit in de lucht. De folky singer-songwriter met een hopeloos romantische ziel raakte zijn publiek midscheeps. Ons goede voorgevoel over de carrière van de Ier werd een paar maanden later bevestigd toen het debuut Becoming A Jackal een nominatie voor de prestigieuze Mercury Prize in de wacht sleepte. Villagers kon het succes bestendigen en was drie albums lang een darling van de indiescène. Tot de creactieve bron ietwat leek op te drogen. Hij nam tijd om zijn kompas bij te stellen en kwam eerst met het wat lauw ontvangen The Art of Pretending to Swim op de proppen, waarop elektronische invloeden hun weg zochten in het typische geluid van Villagers. Dat album uit 2018 bleek slechts een amuse voor het kaleidoscopische Fever Dreams. Alle registers mochten plots open, wat Conor O’Brien terecht lof op grote schaal opleverde.

Vandaag komt hij met een voorproefje voor album nummer zes, dat in de lente verschijnt. “That Golden Time” is de titeltrack en die brengt de frictie tussen romantiek en realiteit ter sprake waarmee O’Brien worstelt. Hoe kun je grootste ideeën voor jezelf en de wereld ontwikkelen, als je dagdagelijks geconfronteerd wordt met een harde realiteit die je rechtstreeks of via de media in het gezicht slaat? “That Golden Time” combineert het folky gitaargeluid uit de begindagen van Villagers met de weidse sounds die Fever Dreams typeerde. De gave om melodische flair te koppelen aan Conor O’Brien’s typische poëtische lyrics brengt alweer een pareltje voort. “That Golden Time” echoot naar Fleet Foxes, Grizzly Bear en neemt zelfs een icoon als Brian Wilson van The Beach Boys in het vizier. 

Wanneer That Golden Time, het nieuwe album van Villagers, verschijnt, zullen de vogeltjes alweer fluiten. 10 mei is het zover. Tot dan kunnen we ons warmen aan de titeltrack. 27 mei komt de man het album voorstellen in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers - "You Lucky One"

Wanneer Conor J O’Brien zijn gitaar in de hand heeft, weet je dat er iets moois staat te gebeuren. De oprichter van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.