Festivalnieuws

Justice, Skepta, Kenya Grace, Four Tet, Shame en meer naar Dour

© CPU – Nathan Dobbelaere

Terwijl Koning Winter in het land is, doet Dour ons alvast uitkijken naar de zomer. Het Waalse festival dropte maar liefst 50 nieuwe namen die zowel experimenteel als vertrouwd aanvoelen. Aan de bovenkant zien we bijvoorbeeld internationale topacts als The Blessed Madonna, Four Tet, Justice, Omah Lay, Rema en Skepta. Dour werd vroeger weleens verweten dat er geen plaats meer is voor gitaren. De critici krijgen lik op stuk met de aankondiging van Shame, Bar Italia, Sick Of It All en Terror. Nachtvlinders kunnen dan weer hun vleugels spreiden bij Jayda G, Subtronics, Haai, I Hate Models en H0rsegirl. Uit Franstalige hoek krijgen we Dinos, SCH en Kerchak nieuw erbij. Aan de liefhebbers van de Engelstalige hiphop werd ook gedacht met de bevestigingen van Joe Unknown, Deijuvhs en NSG Van Belgische bodem zien we onder andere Caballero & Jeanjass, Brutus, Meltheads, Loverman, zonmai en Reinel Bakole. Onderaan het artikel vind je alle bevestigde namen.

Dour gaat volgend jaar door van woensdag 17 juli tot en met zondag 21 juli. Voor meer info en tickets kan je terecht op de website van het festival.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet)

Woensdag 17 juli 2024: I Hate Models – OGUZ – Paula Temple b2b SNTS

Donderdag 18 juli 2024: Alix Perez x SP:MCBambiiBar ItaliaBou – Bizkit Park – Caballero & JeanJass – Chippy Nonstop – Creeds Live – DeijuvhsDinos – James Blake – Jayda GJyotyLuidjiMeltheads – Netsky – Sega BodegaShameSubtronics – Trym

Vrijdag 19 juli 2024: Amelie Lens – Chase & Status Live – CRCDorothy Gale – Ezra Collective – Irene DreselJoe Unknown – Josman – Kekra – LovermanLSDXOXO Live – Nia Archives – NSGReinel BakoleRoland CristalSkepta

Zaterdag 20 juli 2024: Apashe & Brass Orchestra – Bicep – Black Rave CultureDJ Gigola – Gazo – HAAiH0rsegiirLKokorokoLutherMCRTPromis3 – Puggy – RemaRounhaaSick of it AllThe Blessed Madonna – Zaho de Sagazan

Zondag 21 juli 2024: BrutusDJ BabatrFour Tet – Honey Dijon – JusticeKerchak – MJ Nebreda – Obongjayar – Omah LaySCH

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Libertines, Ice Spice, Oscar and the Wolf, Protoje en meer naar Dour 2024!

Net als een kleine maand geleden pakt Dour uit met een pakketje van ruim vijftig namen. En wat voor één! De beduidendste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.