Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Nas X – “J CHRIST”

© CPU – Chris Stessens

Afgelopen jaar stond Lil Nas X op Rock Werchter en ondanks dat zijn optreden zelfs voor de mensen achteraan de weide niet als technisch goed overkwam, moeten we wel zeggen dat het een leuke popshow was met verschillende kleurrijke outfits (inclusief gescheurde broek), goed ingeoefende dansjes en een hele reeks hits. Dat laatste is best opvallend, aangezien de Amerikaan slechts één langspeler op zijn naam heeft staan, maar alles dat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen. Lil Nas X en zijn marketingteam weten de artiest dan ook keer op keer in de spotlights te zetten door middel van schoenen met bloed, twerken met de duivel, opvallende TikToks en ook gewoon uiterst aanstekelijke popnummers die zeker niet onterecht hun weg naar de top van de hitlijsten vinden.

In 2023 moesten we het zonder nieuwe muziek van Lil Nas X doen en nu, in de tweede week van 2024, is het wachten afgelopen. Met “J CHRIST” maakt de zanger/rapper zijn comeback, en met een titel als deze weet je natuurlijk al dat de man de aandacht zal trekken. ‘You know when I’m back’ en ‘Is he ‘bout to give ‘em somethin’ vi-iral?’ klinkt het op die comebacktrack, en zo zien we de artiest meteen ingaan op zijn reputatie, terwijl zachte beats en zware pianoklanken de toon zetten. Dat laatste overschaduwt de zang een beetje, maar brengt wel een lekkere vibe met zich mee die goed aansluit bij Lil Nas X. Het is misschien niet zo aanstekelijk als sommige andere nummers van de Amerikaan, maar zijn nieuwe single is wel een waardige comeback.

“J CHRIST” zou al het eerste nummer van het tweede album van Lil Nas X zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single skaiwater - "light!" (feat. Lil Nas X & 9lives)

skaiwater bracht in 2019 een eerste ep uit en sindsdien kwam de Britse rapper met de regelmaat van de klok met nieuwe…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.