Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Real Farmer – “The Straightest Line”

Real Farmer omschrijft zichzelf als een ‘DIY postpunkband uit Groningen’, waarmee ze meteen in dezelfde categorie vallen als collega’s Personal Trainer en Tramhaus. Daarmee zijn ze meteen ook onderdeel van het intrigerende gitaargeluid dat de laatste jaren van bij onze noorderburen komt. Waar de laatste nieuwe heropstanding van het postpunkgenre voorheen gedomineerd werd door Britse bands, beginnen de Lage Landen zich echt wel in de debatten te moeien intussen, al hinkelt België wel nog wat achterop in vergelijking met Nederland. Dat laatste land heeft er met Real Farmer alleszins een nieuw paradepaardje bij, dat bevestigen ze met “The Straightes Line”.

Het is makkelijk om hen meteen te vergelijken met die eerder genoemde postpunkbands die al een tijdje de dans bepalen in eigen land, aangezien er op vlak van geluid wel wat vergelijkingen te trekken vallen. “The Straightest Line” bewijst echter dat Real Farmer meer dan in staat is om z’n eigen ding te doen. De combinatie van het vleugje Sonic Youth en de enorm vluchtige en rammelige sound klinken namelijk fris en origineel genoeg om zich te onderscheiden van de competitie. Die vluchtigheid is bovendien een enorm pluspunt, want ondanks dat “The Straightest Line” geen ellenlang epos is, weet de band toch heel wat emotie te verpakken in het nummer.

Benieuwd naar meer? Het debuutalbum van de band Compare What’s There verschijnt op 8 maart via het Londense label Strap Originals van Pete Doherty, dus noteer dat dan alvast in de dichtsbijzijnde agenda.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2024 kondigt Tramhaus als curator aan en lost al eerste lading namen

Voor wie graag de muzikale diamanten van morgen ontdekt in eigen land, is Sonic City al langer een van de places to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.