Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Benni – “September 20”

Het prille begin van 2024 brengt ons al gauw nieuw muzikaal talent. Naast onze selectie Grote Beren van Morgen die we aan je voorstellen, mogen we je met Benni alweer een frisse, nieuwe act van eigen bodem presenteren. Die is echter niet geheel aan haar proefstuk toe; want de 23-jarige mocht al openen voor artiesten als Sharko en November Ultra. Toch ging de uit Vielsalm afkomstige singer-songwriter het wat verder van huis zoeken voor haar eigen project en verzamelde ze tijdens een 10 maanden durende tocht door Nieuw-Zeeland genoeg inspiratie om te debuteren. “September 20” is de eerste single van een debuut-ep die later dit jaar moet verschijnen en brengt ons meeslepende indiefolk die tijdens het maakproces vooral tussen platen van Phoebe Bridgers en Bon Iver vertoefde.

Een zacht geluidsdekentje neemt ons mee in de melancholische wereld van Benni. De Waalse neemt de tijd om haar woorden op de muziek te plaatsen en weet daardoor een intieme sfeer te creëren. Hoewel het verhaal van de zangeres de nodige hartzeer met zich meebrengt, ontplooit het geheel zich tot een steeds krachtiger betoog, zonder daarbij een andere muzikale koers te kiezen. Kalme waters met diepe gronden kleuren het landschap waar Benni doortrekt en zorgen ervoor dat elke luisterbeurt weer andere elementen aan het licht brengt. Met deze “September 20” weet de artieste alvast onze aandacht te wekken en zijn we benieuwd naar wat het jaar nog meer zal brengen voor de twintiger.

Facebook / Instagram / website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

655 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Clara Ysé @ Botanique (Orangerie): Een lesje in openbloeiende nummers

Met OCEANO NOX bracht Clara Ysé eindelijk haar eerste langspeler uit en die plaat mag gerust een succes genoemd worden. De Franse zangeres verkocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.