Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kula Shaker – “Natural Magick”

© Nicole Frobusch

Soms heb je van die bands waarvan je haast vergeet dat ze bestaan, tot ze dan weer met nieuw materiaal op de proppen komen. Kula Shaker is daar voor velen eentje van en dat is ook nu niet anders. De Britse rockband die zijn hoogdagen kende in de jaren negentig brengt op 2 februari zijn nieuwste album Natural Magick uit, waarvan ze nu ook de titeltrack op de wereld loslaten. Eerder kregen we van dat album ook al “Waves” en “Indian Record Player”.

“Natural Magick” opent meteen met fuzzy gitaren en een hammondorgel dat net zo goed uit een gemiddeld Woodstockoptreden had kunnen komen. De zang van Crispin Mills beperkt zich zoals gewoonlijk tot het minimale, maar meer hoeft het eigenlijk ook niet te zijn. Tijdens het refrein komt er wel een kinderkoortje bij, dat klinkt alsof het er toch niet helemaal thuishoort en gerust achterwege had mogen gelaten worden. Naar het einde toe wordt ‘you got it going on’ als een mantra herhaald, terwijl de drukke instrumentatie zorgt voor een grootse en psychedelische sound. “Natural Magick” is gewoon een goede single, al was het kinderkoortje wel ferm overbodig.

Natural Magick verschijnt op 2 februari.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

453 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Te ontdekken: Las Rosas

En weer is er een fantastische psychedelische band uit Brooklyn, NYC: Las Rosas. De band bestaat uit Christopher (drums), Jose B (bass)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.